Trinkijeri blista: Padali smo, dizali se, borili i zasluženo pobedili!

Autor:

Sport

09.02.2020

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su se pobedom nad ekipom Budućnosti vratili na čelo ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Crno-beli su rezultatom 87:82 uspeli da savladaju goste iz Podgorice i da na taj način dođu do 15. pobede u šampionatu.

Partizan je imao gust raspored u poslednje vreme, a na megdan sa Podgoričanima stižu posle dva teška meča sa Crvenom zvezdom i Virtusom u Bolonji.

- Ponedeljak Zvezda u gostima, sreda Virtus u Bolonji, nedelja Budućnost u Beogradu. Preživeli smo to je najvažnije. Izgubili smo nekoliko igrača. Padali smo, dizali se, borili se. Na kraju, zasluženo smo stigli do pobede. Treneri moraju da razmišljaju i rade, a igračima želim da se sada malo odmore, zaslužili su to - rekao je Trinkijeri.

Priznao je italijanski stručnjak da je umor stigao igrače Partizana, ali da su oni uz pomoć navijača uspeli da savladaju sve prepreke i da ostvare veliki trijumf.

- Ušli smo u meč umorni i isceđeni. Međutim, uz podršku navijača odigrali smo kao da umora nije bilo. Energija se tribina se širila kao viroza među igračima koji su dali i poslednji atom snage. Odbranu smo odigrali jako dobro, odlično smo branli piken rol igru Budućnosti, koja je jedna od najboljih ekipa kada je takav način napada u pitanju. Ponosan sam na igrače jer su dali i više od onoga što sam očekivao i verovao da mogu. Mi smo tim i sve pobede su timske pobede. Ja ne mogu da pričam o igri Pejdža, a da ne spomenem Jaramaza, ne mogu da pričam o Jaramazu, a da ne spomenem Mozlija, gde je Janković... Mi smo tim i sve pobede i porazi su timski uspesi i neuspesi. Momci se međusobno podržavaju i dišu kao jedan.

Trinkijeri je poručio da ne voli statistiku i dodao da je previše plitka.

- Ja statistiku zaista ne volim jer je isuviše plitka. Ima mnogo podataka, ali ne znači ništa, jer se na njoj ne vidi znoj, energija, trud, podrška navijača. Onaj koji mora da piše izveštaj, mora da gleda statistiku, ja se trudim da to ne radim. Idem kući da se malo odmorim i ja, pa nastavljamo dalje. Za mene je statistika uglavnom parče papira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading