Srbin na mozak razbija rivale u NBA: Jokić je naš košarkaši Ajnštajn!

Autor: Predrag Vuković

Sport

06.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški Ajnštajn - tako se može ukratko opisati trenutna igra Nikole Jokića (24)! Centar Denvera ponovo je razvalio rivale u NBA ligi, ovog puta u trijumfu nad Portlandom (127:99). Postigao je 29 poena (šut 11/17 iz igre), uz 11 skokova i devet asistencija, za samo tri četvrtine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

U Denveru su toliko bili oduševljeni Nikolinim izdanjem da su se na Tviteru zapitali posle jednog njegovog genijalnog poteza koliki li mu je košarkaški koeficijent inteligencije:

- Džokerova košarkaška inteligencija je na drugom nivou.

Nije ni čudo, jednu situaciju Jokić je rešio tako što je sam sebi dodao loptu o tablu i poentirao!

Srbin nije igrao poslednju četvrtinu, inače bi sigurno upisao još tu jednu asistenciju koja bi mu donela novi tripl-dabl. Ali nema veze. Iovako je odlično bilo. Nagetsima je ovo bila jedna od najboljih partija u sezoni protiv Portlanda, koji uopšte nije naivan tim, predvođen simbolom Blejzersa Demijanom Lilardom. Lilard je već dugo vreme u fantastičnoj formi, ubacuje redovno 40 i više poena, međutim, momci iz Kolorada su ga spustili na, za njega, skromni 21 poen, uz šut iz igre 8/23.

- Svi smo bili dobro povezani. Imali smo samo jedan cilj - da zaustavimo Lilarda i čini mi se da smo uspeli - rekao je Jokić.

Lilard je priznao da su ga Nagetsi odlično zaustavili.

- Nisam imao mnogo šuteva, ali osećam da sam mogao da poentiram iz nekih situacija, a nisam. Delovalo mi je u nekim situacijama da su se provlačili, samo su bili fizički dosta jaki - odgovorio je Lilard.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bjelica u Bostonu?

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica bi mogao već u toku današnjeg dana da se preseli u Boston. Američki mediji pišu da su Seltiksi zainteresovani za igrača Sakramenta, a kako 6. februara ističe rok za razmenu igrača u NBA, "kelti" bi morali brzo da reaguju i dovedu Srbina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading