Crveno-belima pripala velika drama: Beron odveo Zvezdu do važne pobede nad Partizanom!

Autor:

Sport

03.02.2020

16:30 >> 19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvedze savladali su Partizan sa 91:86 u okviru 18. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Šuteri... Pejdž i Beron

Crveno-beli su tako prekinuli niz od Partizanovih devet pobeda u ABA ligi.

Zvezda je ostvarila veoma važnu pobedu u borbi za plej-of i sada ima skor 12/6, a Partizan je na 14/4.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bili Beron sa 26 poena. Amerikanac je odigrao sjajnu utakmicu i bio je najzaslužniji za pobedu crveno-belih.

Njega su pratili Lazić sa 12 i Davidovac sa 11 poena. Veliku ulogu imao je i Kuridža koji je pogodio ključna bacanja na 37 sekundi do kraja.

Poražene je predvodio Nemanja Gordić sa 14 poena, Pejdž i Jaramaz su imali po 13, dok je Volden ubacio 12.

 

 

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu. Igralo se koš za koš i nijedna ekipa nije uspela da dođe do veće prednosti.

Do kraja četvrtine gledali smo priličnu tečnu košarku, nije bilo mnogo prekida i posle deset minuta igre rezultat je bio 25:23 za Zvezdu.

Na startu druge deonice izabranici Dragana Šakote zaigrali su bolje u odbrani i to je dalo rezultata. Crno-beli su upali u krizu na četiri minuta do kraja poluvremena Zvezda je imala dvocifrenu prednost (40:27).

Trinkijeri je pozvao tajm-aut i on je očigledno dao rezultata s obzirom da je Partizan do kraja druge četvrtine uspeo potpuno da se vrati u meč.

 

 

Gordić je pogodio nekoliko šuteva, uključio se i Pejdž i "dlanom o dlan" Partizan se vratio u igru. Zvezda je loše odigrala poslednjih nekoliko minuta na poluvremenu je imala svega dva poena prednosti, 44:42.

Koliko je dobro igrala na početku druge četvrtine, toliko je Zvezda igrala loše na startu treće. Partizan je preuzeo kontrolu nad mečom i serijom 9:0 došli su do maksimalnih +6, 58:64.

Kao i krajem poluvremena, ekipa koja je gubila je uspela da se vrati, samo je sada situacija bila obrnuta. Zvezda je preko Berona uspela da odbije nalet i da u poslednju četvrtinu uđe sa +7, 67:66.

U poslednjoj deonici viđena je velika borba, baš kao i tokom prethodne tri. Minimalna prednost bila je na strani crveno-belih, a jedan od tragičara Partizana bio je Rašon Tomas.

Krilni centar Partizana napravio je tri lične greške u poslednjim minutima, svi su bili za dva slobodna bacanja i nepotrebna. Zvezda je tu dolazila do lakih poena i u poslednji minut se ušlo sa rezultatom 88:86.

RepublikaFoto: Starsport
Junak... Bili Beron

Beron je promašio trojku, a Kuridža je obezbedio novi napad i tom prilikom je fauliran od strane Voldena. Krilni centar Zvezde pogodio je oba bacanja i na 36 sekundi crveno-beli su imali +4, 90:86.

Partizan je odigrao dobar napad, ali je Jaramaz promašio otvorenu trojku i do kraja meča crno-beli nisu uspeli da se vrate.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 92:86

IV ČETVRTINA

10. minut - Beron promašuje trojku, Kuridža hvata loptu i iznuđuje faul Voldena. pogađa uz malo sreće oba penala. Tajm-aut Trinkijeri. Ostalo je još 37 sekundi. Jaramaz ne pogađa za tri. Beron fauliran, pogađa oba penala. Ne pogađa ni Pejdž, Zvezda stiže do velike pobede od 92:86.

9. minut - Volden promašio trojku, Jaramaz uhvatio loptu pod košem i iznudio faul. Pogađa oba sjajni Ognjen Jaramaz. Promašuje polaganje Beron. Ne pogađa ni Pejd-. 88:86.

8. minut - Siluje u napadu Gordić i ne pogađa za tri. Beron kažnjava sa poludistance. Sada mini-serija Zvezde od 6:0. Lazić šalje Pejdža na liniju penala. Pejdž 2/2. Šta radi sada Tomas? Ponovo pravi faul i to peti i ponovo šalje igrače Zvezde na liniju penala. Davidovac opet bez greške. 88:84.

7. minut - Braun faulira Mozlija u bloku. Partizanov centar ovog puta 2/2 sa linije slobodnog bacanja. Mini-serija crno-belih od 6:0. Loš faul Tomasa pred istek napada Crvene zvezde, Davidovac kao i Mozli, 2/2. Loš napad Partizana i još jedan loš faul Tomasa, Beron bez greške sa linije penala. 84:82.

6. minut - Lep napad crno-belih i prvi poeni za Tomasa večeras. Sjajna odbrana Mozilija. Davidovac faulira Tomasa, a Partizanov Amer 2/2 sa linije penala. Tajm-aut Dragan Šakota. Loša napad i promašaj Brauna. 80:80.

5. minut - Braun nije pogodio za tri, ali je Davidovac uhvatio loptu i iznudio 4. faul Voldena. Loša odbrana Partizana prilikom auta, 4. faul i za Zagorca, Davidovac 2/2 sa linije slobodnog bacanja. Tajm-aut Trinkijeri. Zagorac pravi faul u napadu, 5. lična i kraj meča za Partizanovog igrača. Ne pogađa Davidovac za tri. Štimac šalje Mozlija na liniju penala, 1/2 Amerikanac. Ne može da promaši Lazić, sad je za dva pogodio. 80:76.

4. minut - Treći faul Veličkovića. Lazić iznudio faul Jaramaza, ide na liniju penala, sa koje pogađa oba puta. Ne pogađa Zagorac, loš napad Partizana. 76.75.

3. minut - Kuridža ne ubacuje trojku, Veličković hvata loptu pod svojim košem, nakon što je lepo zagradio Štimca. Sjajna finta i pogodak sa distance Gordića, ponovo vodi Partizan. Jagodić-Kuridža faulira u napadu Radeta Zagorca, koji je odigrao još jednu sjajnu odbranu na niskom postu. Težak šut i promašaj Novice. 74:75.

 

 

2. minut - Zagorac je ostao potpuno sam i pogodio trojku. Lepo se snašao Kuridža i poentirao pored Veličkovića. Šutirao je za tri kapiten Partizana, ali mu je lopta izašla iz koša. Ipak, Dženkins u skoku faulira Zagorca, koji pogađa oba slobodna bacanja. 74:73.

1. minut - Iskoristio je sjajan blok Pejdža Mekadu i poentirao uz faul. Mekadu je imao dve šanse da pogodi dodatni penal i nije uspeo. Maestralan prodor Džejmsa i rampa Mekadua u silznoj putani, Zvezda stiže do poena. Pejdž sad neprecizan za tri. Prva trojka Davidovca, tajm-aut Partizan. 72:68.

III ČETVRTINA

10. minut - Partizan se sada muči, greši Volden, a onda faulira Dženkinsa, koji pogađa oba slobodna bacanja. Nije pogodio trojku Tomas. Isto radi i Davidovac na drugoj strani, Zvezda posle 30 minuta vodi sa 67:66.

9. minut - Neverovatni Beron krade loptu i pogađa pod faulom Voldena, a zatim i dodatno slobodno bacanje. Sjajan alej-ap Voldena i Mekadua. Beron sad neprecizan, mrtva lopta u duelu Voldena i Kuridže. Davidovac ne pogađa trojku, Štimac menja Odža. Dženkins kažnjava Voldena i postiže lake poene. 65:66.

RepublikaFoto: Starsport

8. minut - Greši  Mekadu, ali greši i Odžo, spetljao se Zvezdin centar posle dobre odbrane upravo Mekadua. Sjajno se provlači i polaže loptu u koš Volden. Težak šut iz koraka i dvojka Berona. 60:64.

7. minut - Kuridža promašuje, Jaramaz faulira Odža u borbi za loptu. Zvezdin centar 2/2. Pejdž u svom stilu pogađa za tri poena. Lagano polaganje Berona i prvi poeni Amerikanca još od prve četvrtine. 58:62.

6. minut - Gist fauliran. Pogađa oba penala i prekida Partizanovu seriju od 9:0. Sjajni Jaramaz je ponovo iznudio faul Odža koji nikako ne može da ga isprati. Siguran Jaramaz, 2/2. Beron ne pogađa trojku iz driblinka. Faul u napadu Mekadua. 54:59.

5. minut - Veliki promašaj Gista i loš faul Zagorca u bori za loptom. Krade Zagorac loptu, a Lazić ga zaustavlja nesportskim faulom. Rade 1/2 sa linije slobodnog bacanja. Monstruozni Jaramaz zakucava uz faul Odža. Tehnička za Šakotu. Jaramaz 1/2. Braun je prvo promašio sa poludistance, Odžo je uhvatio loptu, a onda je Zvezdin plej napravio i korake. Gordić se lepo snašao, a Volden pogodio trojku. 52:57.

4. minut - Uzvraća Zagorac istom merom. Lazić koristi višak i pogađa za tri. Odlično se snašao Vil Mozli na asistenciju Veličkovića i pogodio uz faul. Ne pogađa dodatni penal Partizanov centar. 52:50.

3. minut - Dve izgubljene lopte na obe strane u roku od nekoliko sekundi. Veličković ne pogađa otvorenu trojku. Trojka Brauna. 49:45.

2. minut - Potpuno neverovatan pokušaj Gista. Jaramaz sa pola terena po isteku napada, neverovatna trojka. Brutalna rampa Mozlija nad Gistom. Lazić poentira iz prodora. 46:45.

1. minut - Tri promašaja Zvezde u jednom napadu. Gist pravi faul u poslednjoj sekundi Partizanovog napada. Zagorac nije uspeo za pet sekundi da izvede loptu. 44:42.

II ČETVRTINA

10. minut - Štimac poentira i prekida seriju Partizana. Pejdž je ostao potpuno sam i pogodio trojku. Poslednji napad u poluvremenu ima Zvezda. Nije pogodio Beron, Zvezda posle 20 minuta vodi sa 44:42.

9. minut - Zvezda nije pogodila ponovo. Gordić je ostao sam i pogodio za tri. Monstruozna blokada Mozlija nad Braunom, a onda Gordić pogađa u kontri. 42:39.

8. minut - Nova greška Gordića, ali i novi koraci Štimca. Lepa kombinacija Partizana i zakucavanje Mozlija, tajm-aut Šakota. 42:34.

7. minut - Očajna odbrana Partizana i kucanje Davidovca. Pejdž pogađa prvu trojku na utakmici. Davidovac ne uzvraća istom merom. 42:32.

6. minut - Panter ne kažnjava lošu odbranu Partizana, a onda brutalna blokada Brauna i koš u kontra napadu. Gordić prekida veliku seriju Zvezde. 40:29.

5. minut - Nije pogodio Panter ovog puta. Loš pokušaj Voldena, Partizan se muči u napadu, Štimac ponovo poentira, Zvezda prvi put ima dvocifrenu prednost. Novi tajm-aut Trinkijerija. Partizan ništa ne može da pogodi. 38:27.

4. minut - Faul u napadu Jaramaza. Težak šut i trojka Pantera. Koraci Zagorca. Koraci Štimca, sjajno je odigrao odbranu Džejms Mekadu. Sada greši i Tomas. 36:27.

3. minut - Težak šut i promašaj Pantera za tri. Treći faul za Dobrića. Veličković ne pogađa iz okreta. Trojka Lazića, ostao je sam kao dug. 33:27.

2. minut - Štimac je uspeo da pogodi preko Mekadua, tajm-aut Trinkijerija. Sjajni Volden ponovo pogađa iz prodora. 30:27.

1. minut - Ne prolazi Dženkins. Dobrić faulira Birčevića u kontri, Štimac po prvi put u igru. Birčević 2/2. Dženkins je ostao sam na šutu za tri i pogodio. Veliki promašaj Birčevića. 28:25.

I ČETVRTINA

10. minut - Prodor i poeni Berona. Sjajna blokada Odža nad Gordićem. Isteklo je vreme za napad Zvezde. Polovičan Jaramaz sa slobodnog bacanja. Kraj prve četvrtine Zvezda vodi sa 25:23.

9. minut - Trifunović je poslao Dobrića na liniju penala, a ovaj je pogodio samo jedno, nije ni Kuridža uspeo da ispravi. Greška Gordića. Sjajan napad Zvezde i zakuacavanje Odža.  Tomas promašuje, a Mozli u svom stilu prikucava loptu u koš. 23:22.

8. minut - Gordić uzvraća trojkom Beronu. Pejdž faulira Berona pri šutu za tri, Amerikanac bez greške. Sjajan prodor Gordića i poeni preko Odža. 20:20.

7. minut - Braun je promašio za tri, Odžo je uhvatio loptu i onda dobio brutalnu blokadu od Vila Mozlija. Greši Gordić. Sjajan napad Zvezde, Odžo ide na liniju penala posle druge lične Zagorca. Oba pogađa Zvezdin centar. Dobrić faulira Pejdža, a ovaj 2/2. Nova trojka Bilija Berona. 17:15

6. minut - Težak promašaj Jaramaza za tri. Ne pogađa ni Gist sa poludistance, Tomas faulira Kuzmića. Još jednom pogađa Beron, sada za dva poena. Spektakularan prodor i koš uz faul Korija Voldena, pogađa i dodatno slobodno bacanje Partizanov Amerikanac. 12:13.

5. minut - Zvezda ponovo ne pogađa, a Jaramaz kažnjava sa poludistance. Težak šut i trojka Berona. Prekinuta serija Partizana od 7:0. 10:10.

4. minut - Kuzmić ispravlja svoj promašaj i upisuje prve poene. Skok Veličkovića posle promašaja Zagorca, a onda u nastavku akcije pogađa novu trojku kapiten Partizana. Jankovič zaustavlja Gista, a onda Volden sjajno poentira u kontri, vodi Partizan po prvi put. 7:8

3. minut - Loš napad Partizana, isteklo je vreme crno-belima. Braun sa devet metara ne pogađa za tri. Na drugoj strani Janković ima dva penala posle faula Kuzmića. Ne pogađa nijedno slobodno bacanje, ali je izborio novi napad. Veličković neprecizan za tri. 5:3.

2. minut - Promašuju trojke Gist i Volden, a onda Veličković pogađa zatri preko Gista. Novi poeni za Gista, ovog puta pogađa sa poludistance. 5:3.

1. minut - Krenula je utakmica u legendarnoj dvorani "Pionir". Jaramaz gubi loptu, a onda Gist pogađa trojku. Zagorac neprecizan. 3:0.

17:48 - Utakmica uskoro počinje, a tribine su poluprazne.

RepublikaFoto: ST/Todor Petković
Tekst potpisa

17:40 - Jaramazova trojka najbolji potez januara meseca.

 

 

17:30 - Poznati su sastavi dva tima.

Zvezda: Panter, Kuzmić, Braun, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Gisti, Kuridža, Dženkins, Odžo, Štimac.

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Mekadu, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading