Jokić ponovo dominirao, Denver razbio najbolji tim u ligi

Autor:

Sport

01.02.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju Milvoki Bakse 127:115.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponovo na nivou... Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je veoma dobru utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf nad najboljom ekipom dosadašnjeg dela NBA.

Denver je posle važne pobede nad Jutom savladao i Milvoki, i posle 49 odigranih mečeva imaju skor 34/15 i nalaze se na drugom mestu na Zapadu.

Jokić je na terenu proveo 33 minuta i za to vreme ostvario je učinak od 15 poena (7/17), 10 skokova i devet asistencija, uz jednu ukradenu loptu i tri izgubljene.

Nagetsi su utakmicu prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 40:24. Zanimljivo, Jokić je na startu treće četvrtine dobio četvrti faul i Denver je do dvocifrene prednosti uspao da dođe bez njega na terenu.

Srpski košarkaš imao je važnu ulogu u poslednjoj deonici u kojoj je Milvoki pokušao da se vrati u meč. Međutim nisu uspeli u tome, a Jokić je u ovom periodu postigao sedam poena i podelio nekoliko ključnih asistencija, uz par skokova. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vil Barton sa 24 poena, Bizli je postigao 16, Porter junior je imao 15 i 11 skokova, Moris je ubacio 14, Ernangomes 12, dok su po 10 imali Dozir i Grant.

Milvokiju nije bilo dovoljno ni 31 poen i 16 skokova, uz devet asistencija, Janisa Adetokumba, kao ni 24 poena Krisa Midltona.

Milvoki je ubedljivo prvi na Istoku sa 41/7, dok je Denver drugi sa 34/15. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading