Tužno veče u Stejpls centru: Meč protekao u znaku Kobija, Lilard srušio Lejkerse

Autor:

Sport

01.02.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč između Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejblejzersa u Stejpls centru prošao je u znaku poginulog Kobija Brajanta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

U prvoj utakmici od tragične nesreće sa padom helikoptera, kada je poginulo osam osoba među kojima Kobi i njegova ćerka Điana, Los Anđeles je odao počast svom asu.

Tokom utakmice bilo je nekoliko emotivnih govora, na velikom semaforu su išli snimci posvećeni Brajantu, dok se sa tribina konstantno skandiralo "Kobe, Kobe...".

Na sve to nisu bili imuni ni igrači, pa je tako zaplakao i Lebron Džejms u Brajantovom dresu sa brojem 24.Iako je utakmica bila u drugom planu mora da se istakne da je Portland pobedio 127:119 na krilima sjajnog Demijana Lilarda.

On je ubacio 48 poena (17/30 iz igre, 7/12 za tri), podelio 11 asistencija i imao devet skokova, a veliku pomoć imao je u centru Hasanu Vajtsajdu sa 30 poena (13/14 iz igre) i 12 skokova. 

U domaćem timu Entoni Dejvis je dao 37 poena (14/22 iz igre), uhvatio je 15 lopti, Lebron Džejms šuterski nije bio raspoložen iako je dao 22 poena, ali uz loše procente šuta - 9/22, uz još 10 asistencija i osam skokova.

Lejkersi su uprkos porazu ostali na čelu Zapada sa skorom 36-11, odnosno četiri pobede više od Denvera koji je bio bolji od Milvokija 127:115 uz sjajne role Nikole Jokića, dok je Portland deveti na konferenciji sa skorom 22-27.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading