Zvezda se zamalo vratila iz -21, ali Efes ipak odneo pobedu iz Beograda!

Autor:

Sport

31.01.2020

19:48 >> 19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Crvenu zvezdu na gostovanju 85:78. Iako su tokom celog meča držali veliku prednost, koja je išla i preko 20 poena, na kraju je Zvezda zamalo došla do preokreta.

RepublikaFoto: Starsport
Efes je zgromio Zvezdu

Crvena zvezda je loše počela ovaj meč, pošto je Efes dao 11 poena bez odgovora na startu. Tražio je Šakota tajm-aut, a onda je Zvezda uspostavila kakvu takvu igru u napadu. Na kraju prve četvrtine i na kraju je bilo 24:16.

Buboa i Larkin su zatrpavali koš Zvezde trojkama, a napad crveno.belih nije funkcionisao. Čak 7 minuta je trebalo da vidimo poene iz igre crveno-belih u drugom delu igre pa ne čudi +21 na kraju prvog poluvremena.

Loše je Zvezda počela drugo poluvreme, rasla je prednost Efesa, a onda je Zvezda sa dve mini serije uspela da se vrati. Beron je konačno proradio, Davidovac je dao dve trojke i pred poslednjih 10 mintua bilo je 72:58.

Krenula je poslednja četvrtina ukradenom loptom i poenima Zvezde, a iako je napad slabije funkcionisao sjajna odbrana Zvezde dovela je tim Dragana Šakote na korak od čuda. Došlo se na 6 poena minusa minut do kraja, ali je flouter Lorenca Brauna izašao iz koša i Efes je na kraju došao do pobede.

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Singlton promašuje za tri, ali onda Braun promašuje. Faul Dženkinsa. Tajmaut Dragana Šakote. 

Simon daje oba jedno bacanje, ali Gist loptu baca u aut. 

9. minut: Simon pogađa trojku za 82:71. Ali vraća Panter trojku! Promašuje Simon, a onda faul Brauna nad njim. Krade Zvezda loptu i zakucava Panter - 82:76. 

8. minut: Ali i Larkin nije precizan. zatim je napravio faul. Panter daje poene i sada je 79:69. Promašuje Micić, a onda pogađa Odžo uz faul. Promašuje dodatno bacanje.

7. minut: Micić promašuje trojku, a onda se spetljao Braun i lopta je u autu. Nova greška Efesa, a onda faul nad Panterom. Dva poena Pantera sa bacanja.Promašuje trojku Micić, Moerman hvata.

6. minut: Gužva ispod koša i Gist promašuje, no i Buboa ne pogađa. a potom izblokiran Braun. 

5. minut: Trojka Pantera sa ogromne udaljenosti 79:65. Gist blokira Micića, a onda Panter pravi faul u napadu. Još jedan promašaj Efesa.

4. minut: Plajs pogađa za 79:62.Sada ne pogađa Beron, no Micić baca loptu u ruke Gistu. Potom faul Micića nad Panterom. Tajmaut Crvene zvezde. 

3. minut: Faul u napadu Larkina. potom koraci Džejmsa Gista. Prolazi Micić i poentira za 77:65. Potom promašaj Štimca. 

2. minut: Štimac daje poene ispod koša - 75:62, a onda hvata defanzivni skok. Ptomašuje Panter za tri, Faul Štimca nad Larkinom. Opet faul, ovaj put ga pravi Gist.

1. minut: Krade loptu Beron i poentira za 72:60! Piters daje trojku i sada je 75:60. Faul nad Štimcem ispod koša. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Faul nad Šanlijem ispod koša, on pogađa jedno bacanje. Promašaj Brauna, a onda faul Dženkinsa. Faul Singltona u napadu.

9. minut: Promašaj Buboe, a onda Dženkins daje prve poene za 69:56. Tajmaut Atamana. Larkin daje dva poena - 71:56. Lorenco promašuje, Štimac vraća loptu u koš - 71:58. 

8. minut: Vraća trojku Davidovac - 67;49. Šanli siguran sa poludistance - 69:49. Davidovac promašuje za tri, ali lopta je i dalje u posedu Zvezde. Alek Piters pravi faul. 

Pogodio je Beron oba penala - 69:52. Onda krade loptu i sada je 69;:54.

7. minut: Rampa Štimca, a Braun promašuje za dva. no i Larkin je neprecizan. Braun sjajno prolazi do koša za 64:46 i tajmaut traži Ataman. Odmah potom trojka Larkina - 67:46. 

6. minut: Larkin ostavlja sjajnu loptu Šanliju koji poentira za 64:41, a onda trojku daje Lorenco Braun. Ne vraća trojku Micić, potom Štimac gubi loptu.

5. minut: Promašuje trojku Beron, faul Dobrića. Larkin pogađa u prodoru - 62:38. Trojka Davidovca za 62:41. 

Foto: Starsport

4. minut: Micić prolazi i poentira - 58:36. Pogađa Davidovac na drugi obruč - 58:38. Faul Štimca nad Larkinom. Davidovac promašuije u kontri, a onda Micić zakucava u kontri. 

3. minut: Štimac sa dva poena ispod koša 56:34. mSkakma ra,ša Davidovca, a Štimac uspeva da postigne poene ispod koša. 

2. minut: Lorenco Braun veliki promašaj, a onda trojka Singltona - 56:32. Sada izgubljena lopta Zvezde, a onda promašaj Efesa. 

1. minut: Faul Singltona na startu. A onda pik i poeni Štimca - 51:32. Larkin pogađa u prodoru - 51:34. Faul nad Štimcem na zemlji. 

II ČETVRTINA: 

10. minut: Promašaj Berona za tri, a onda Odžo pravi nepotreban faul. Dva poena Larkina sa bacanja - 48:30. Gist ne pogađa, a Beron ne popravlja, Buboa daje trojku - 51:30 i idemo na tajmaut Dragana Šakote. 

Gist gubi loptu, ali Balbaj promašuje u kontri. 

9. minut: Trojka Bilija Berona - 46:29. Faul Davidovca nad Micićem. Utrčava Larkin, ne dobija faul i Ataman dobija tehničku. Pogađa bacanje Beron. 

8. minut: Davidovac daje iz kontre dva poena, pogađa i bacanje - za 44:23. Moerman faulira Gista. Amerikanac sada daje poene za 44:24. 

Rampa Odža nad Larkinom, a onda promašuje Micić. Davidovac fauliran. Daje oba bacanja - 44:26. Krunoslav Simon daje četvrti poen za 46:26. 

7. minut: Plajs daje dva poena ispod koša - 41:18. Gist zakucava za 41:20. Prvi poeni Zvezde iz igre u drugoj četvrtini. Buboa promašuje trojku, pogađa je Larkin - 44:20. 

6. minut: Davidovac krade loptu, posle promašaja Davidovca Gist promašuje zicer, Zvezdi ništa ne ide. Tajmaut. Odžo daje loptu u ruke protivniku. 

5. minut: Promašuje Dženkins otvorenu trojku, a onda Odžo ispušta loptu. Promašaj Buboa, a onda Gist opet nepotrebno preteruje ispod koša. 

4. minut: Faul Simona nad Braunom. a potom je blokiran Panter. Faul nad Micićem. a onda jako loš pas za Gista. Još jedna trojka Buboe - 39:28. 

3. minut: Faul Šanlija. Štimac gubi loptu u reketu, a onda greška u koracima Buboe. Faul nad Odžom pod košem. Daje Nigerijac oba bacanja - 34:18. Kruno Simon u prodoru - 36:18.

Foto: Starsport

2. minut: Buboa opet daje poene za 29:16. A onda lupa blokadu Panteru! Balbaj daje dva poena uz faul Pantera. Promašuje bacanje, ali je lopta za Efes. A onda Singlton pogađa tešku trojku - 34:16. 

1. minut: Gist promašuje u prvom napadu iz fejd aveja, a trojku daje Buboa - 27:16. Štimac ne završava ispod koša. 

Kod pobednika Šejn Larkin je imao 24 poena, a Kris Singlton 13 poena i 7 skokova. Kod Zvezde najefikasniji su bili Štimac i Beron sa po 14, Davidova je imao 15 poena.

I ČETVRTINA: 

10. minut: Dva promašaja Zvezde za tri, ali i dva skoka. Potom promašaj Štimca. Faul Brauna nad Šanlijem. Pogodio je oba bacanja. 

Promašaj Štimca, ali trojku promašuje Singlton. Tajmaut još jednom. Daje poene Davidovac za konačnih 85:78. 

9. minut: Izgubio je loptu Micić, onda je Zvezda uprskala kontru, da bi Micić bacio pas preko celog terena za Singltona koji zakucava za 22:14. Simanić daje prve poene - 22:16. 

8. minut: Štimac ispravlja promašaj Brauna i sada je 17:11. Trojka Larkina - 20:11. Faul nad Braunom.  Dobrić daje trojku - 20:14.

7. minut: Plajs se ne snalazi ispod koša, a onda pogađa Dobrić za 13:9. Kakva greška Dobrića, faulirao je Larkina na šutu za tri poena, koji je ušao, Pogađa bacanje za 17:9. 

6. minut: Konačno trojka, Bili Beron pogađa za 13:5. Singlton izbacuje loptu u aut, a onda faul nad Štimcem ispod koša. Pogađa oba bacanja - 13:7. 

5. minut: Prvi poeni Zvezde, iz prodora daje poene Lorenco Braun 11:2. Gubi loptu Efes, ali Simanić neprecizan za tri. Lagano zakucava Tibor Plajs za 13:2. 

4. minut: Faul Kuzmića nad Larkinom. Sada pogađa Singlton trojku i sada je 8:0. Potom promašaj Berona za tri, a Efes vodi 11:0 posle trojke Andersona. Tajmaut Šakote. 

3. minut: Sada Beron promašuje trojku, ali onda Plajs neprecizan sa poludistance. Opet loš napad Zvezde i lopta je u autu. 

2. minut: Singlton je presekao ovo dodavanje i zakucao za prve poene 2:0. Sada opet izgubljena lopta, Larkin pogađa trojku u kontri za 5:0. 

1. minut: Meč je počeo minutom ćutanja za Kobija Brajanta. 

Lorenco Braun je pustio da istekne osam sekundi u čast Kobija Brajantu. Promašaj Micića na startu. Ali i Braun neprecizan za tri. No i Larkin je neprecizan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading