Zvezda se zamalo vratila iz -21, ali Efes ipak odneo pobedu iz Beograda!

AUTOR: Republika

petak, 31. 1. 2020.| 20:48 >> 20:46

0

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Crvenu zvezdu na gostovanju 85:78. Iako su tokom celog meča držali veliku prednost, koja je išla i preko 20 poena, na kraju je Zvezda zamalo došla do preokreta.

Starsport
Efes je zgromio Zvezdu

Crvena zvezda je loše počela ovaj meč, pošto je Efes dao 11 poena bez odgovora na startu. Tražio je Šakota tajm-aut, a onda je Zvezda uspostavila kakvu takvu igru u napadu. Na kraju prve četvrtine i na kraju je bilo 24:16.

Buboa i Larkin su zatrpavali koš Zvezde trojkama, a napad crveno.belih nije funkcionisao. Čak 7 minuta je trebalo da vidimo poene iz igre crveno-belih u drugom delu igre pa ne čudi +21 na kraju prvog poluvremena.

Loše je Zvezda počela drugo poluvreme, rasla je prednost Efesa, a onda je Zvezda sa dve mini serije uspela da se vrati. Beron je konačno proradio, Davidovac je dao dve trojke i pred poslednjih 10 mintua bilo je 72:58.

Krenula je poslednja četvrtina ukradenom loptom i poenima Zvezde, a iako je napad slabije funkcionisao sjajna odbrana Zvezde dovela je tim Dragana Šakote na korak od čuda. Došlo se na 6 poena minusa minut do kraja, ali je flouter Lorenca Brauna izašao iz koša i Efes je na kraju došao do pobede.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Singlton promašuje za tri, ali onda Braun promašuje. Faul Dženkinsa. Tajmaut Dragana Šakote.

Simon daje oba jedno bacanje, ali Gist loptu baca u aut.

9. minut: Simon pogađa trojku za 82:71. Ali vraća Panter trojku! Promašuje Simon, a onda faul Brauna nad njim. Krade Zvezda loptu i zakucava Panter - 82:76.

8. minut: Ali i Larkin nije precizan. zatim je napravio faul. Panter daje poene i sada je 79:69. Promašuje Micić, a onda pogađa Odžo uz faul. Promašuje dodatno bacanje.

7. minut: Micić promašuje trojku, a onda se spetljao Braun i lopta je u autu. Nova greška Efesa, a onda faul nad Panterom. Dva poena Pantera sa bacanja.Promašuje trojku Micić, Moerman hvata.

6. minut: Gužva ispod koša i Gist promašuje, no i Buboa ne pogađa. a potom izblokiran Braun.

5. minut: Trojka Pantera sa ogromne udaljenosti 79:65. Gist blokira Micića, a onda Panter pravi faul u napadu. Još jedan promašaj Efesa.

4. minut: Plajs pogađa za 79:62.Sada ne pogađa Beron, no Micić baca loptu u ruke Gistu. Potom faul Micića nad Panterom. Tajmaut Crvene zvezde.

3. minut: Faul u napadu Larkina. potom koraci Džejmsa Gista. Prolazi Micić i poentira za 77:65. Potom promašaj Štimca.

2. minut: Štimac daje poene ispod koša - 75:62, a onda hvata defanzivni skok. Ptomašuje Panter za tri, Faul Štimca nad Larkinom. Opet faul, ovaj put ga pravi Gist.

1. minut: Krade loptu Beron i poentira za 72:60! Piters daje trojku i sada je 75:60. Faul nad Štimcem ispod koša.

III ČETVRTINA:

10. minut: Faul nad Šanlijem ispod koša, on pogađa jedno bacanje. Promašaj Brauna, a onda faul Dženkinsa. Faul Singltona u napadu.

9. minut: Promašaj Buboe, a onda Dženkins daje prve poene za 69:56. Tajmaut Atamana. Larkin daje dva poena - 71:56. Lorenco promašuje, Štimac vraća loptu u koš - 71:58.

8. minut: Vraća trojku Davidovac - 67;49. Šanli siguran sa poludistance - 69:49. Davidovac promašuje za tri, ali lopta je i dalje u posedu Zvezde. Alek Piters pravi faul.

Pogodio je Beron oba penala - 69:52. Onda krade loptu i sada je 69;:54.

7. minut: Rampa Štimca, a Braun promašuje za dva. no i Larkin je neprecizan. Braun sjajno prolazi do koša za 64:46 i tajmaut traži Ataman. Odmah potom trojka Larkina - 67:46.

6. minut: Larkin ostavlja sjajnu loptu Šanliju koji poentira za 64:41, a onda trojku daje Lorenco Braun. Ne vraća trojku Micić, potom Štimac gubi loptu.

5. minut: Promašuje trojku Beron, faul Dobrića. Larkin pogađa u prodoru - 62:38. Trojka Davidovca za 62:41.

Starsport

4. minut: Micić prolazi i poentira - 58:36. Pogađa Davidovac na drugi obruč - 58:38. Faul Štimca nad Larkinom. Davidovac promašuije u kontri, a onda Micić zakucava u kontri.

3. minut: Štimac sa dva poena ispod koša 56:34. mSkakma ra,ša Davidovca, a Štimac uspeva da postigne poene ispod koša.

2. minut: Lorenco Braun veliki promašaj, a onda trojka Singltona - 56:32. Sada izgubljena lopta Zvezde, a onda promašaj Efesa.

1. minut: Faul Singltona na startu. A onda pik i poeni Štimca - 51:32. Larkin pogađa u prodoru - 51:34. Faul nad Štimcem na zemlji.

II ČETVRTINA:

10. minut: Promašaj Berona za tri, a onda Odžo pravi nepotreban faul. Dva poena Larkina sa bacanja - 48:30. Gist ne pogađa, a Beron ne popravlja, Buboa daje trojku - 51:30 i idemo na tajmaut Dragana Šakote.

Gist gubi loptu, ali Balbaj promašuje u kontri.

9. minut: Trojka Bilija Berona - 46:29. Faul Davidovca nad Micićem. Utrčava Larkin, ne dobija faul i Ataman dobija tehničku. Pogađa bacanje Beron.

8. minut: Davidovac daje iz kontre dva poena, pogađa i bacanje - za 44:23. Moerman faulira Gista. Amerikanac sada daje poene za 44:24.

Rampa Odža nad Larkinom, a onda promašuje Micić. Davidovac fauliran. Daje oba bacanja - 44:26. Krunoslav Simon daje četvrti poen za 46:26.

7. minut: Plajs daje dva poena ispod koša - 41:18. Gist zakucava za 41:20. Prvi poeni Zvezde iz igre u drugoj četvrtini. Buboa promašuje trojku, pogađa je Larkin - 44:20.

6. minut: Davidovac krade loptu, posle promašaja Davidovca Gist promašuje zicer, Zvezdi ništa ne ide. Tajmaut. Odžo daje loptu u ruke protivniku.

5. minut: Promašuje Dženkins otvorenu trojku, a onda Odžo ispušta loptu. Promašaj Buboa, a onda Gist opet nepotrebno preteruje ispod koša.

4. minut: Faul Simona nad Braunom. a potom je blokiran Panter. Faul nad Micićem. a onda jako loš pas za Gista. Još jedna trojka Buboe - 39:28.

3. minut: Faul Šanlija. Štimac gubi loptu u reketu, a onda greška u koracima Buboe. Faul nad Odžom pod košem. Daje Nigerijac oba bacanja - 34:18. Kruno Simon u prodoru - 36:18.

Starsport

2. minut: Buboa opet daje poene za 29:16. A onda lupa blokadu Panteru! Balbaj daje dva poena uz faul Pantera. Promašuje bacanje, ali je lopta za Efes. A onda Singlton pogađa tešku trojku - 34:16.

1. minut: Gist promašuje u prvom napadu iz fejd aveja, a trojku daje Buboa - 27:16. Štimac ne završava ispod koša.

Kod pobednika Šejn Larkin je imao 24 poena, a Kris Singlton 13 poena i 7 skokova. Kod Zvezde najefikasniji su bili Štimac i Beron sa po 14, Davidova je imao 15 poena.

I ČETVRTINA:

10. minut: Dva promašaja Zvezde za tri, ali i dva skoka. Potom promašaj Štimca. Faul Brauna nad Šanlijem. Pogodio je oba bacanja.

Promašaj Štimca, ali trojku promašuje Singlton. Tajmaut još jednom. Daje poene Davidovac za konačnih 85:78.

9. minut: Izgubio je loptu Micić, onda je Zvezda uprskala kontru, da bi Micić bacio pas preko celog terena za Singltona koji zakucava za 22:14. Simanić daje prve poene - 22:16.

8. minut: Štimac ispravlja promašaj Brauna i sada je 17:11. Trojka Larkina - 20:11. Faul nad Braunom. Dobrić daje trojku - 20:14.

7. minut: Plajs se ne snalazi ispod koša, a onda pogađa Dobrić za 13:9. Kakva greška Dobrića, faulirao je Larkina na šutu za tri poena, koji je ušao, Pogađa bacanje za 17:9.

6. minut: Konačno trojka, Bili Beron pogađa za 13:5. Singlton izbacuje loptu u aut, a onda faul nad Štimcem ispod koša. Pogađa oba bacanja - 13:7.

5. minut: Prvi poeni Zvezde, iz prodora daje poene Lorenco Braun 11:2. Gubi loptu Efes, ali Simanić neprecizan za tri. Lagano zakucava Tibor Plajs za 13:2.

4. minut: Faul Kuzmića nad Larkinom. Sada pogađa Singlton trojku i sada je 8:0. Potom promašaj Berona za tri, a Efes vodi 11:0 posle trojke Andersona. Tajmaut Šakote.

3. minut: Sada Beron promašuje trojku, ali onda Plajs neprecizan sa poludistance. Opet loš napad Zvezde i lopta je u autu.

2. minut: Singlton je presekao ovo dodavanje i zakucao za prve poene 2:0. Sada opet izgubljena lopta, Larkin pogađa trojku u kontri za 5:0.

1. minut: Meč je počeo minutom ćutanja za Kobija Brajanta.

Lorenco Braun je pustio da istekne osam sekundi u čast Kobija Brajantu. Promašaj Micića na startu. Ali i Braun neprecizan za tri. No i Larkin je neprecizan.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Nastavlja se nasilje na ulicama SAD-a: NBA zvezda brutalno pretukla mladića na sred ulice
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Nastavlja se nasilje na ulicama SAD-a: NBA zvezda brutalno pretukla mladića na sred ulice
0
Sezona lova na crnce je ponovo otvorena: Reči legende košarke odjeknule Amerikom
Sezona lova na crnce je ponovo otvorena: Reči legende košarke odjeknule Amerikom
0

KOMENTARI 0


Zemljotres iz Španije: Zvezda ostaje bez Evrolige, Partizan i Virtus ulaze u elitu!
Zemljotres iz Španije: Zvezda ostaje bez Evrolige, Partizan i Virtus ulaze u elitu!
0
Đordi Bertomeu otvoreno o statusu Partizana: Mnogi su dominirali u svojim ligama, ali ove sezone smo svi gubitnici!
Đordi Bertomeu otvoreno o statusu Partizana: Mnogi su dominirali u svojim ligama, ali ove sezone smo svi gubitnici!
0
Reakcija Nebojše Čovića nakon odluke Evrolige: Ispravan stav ali i dobar standard za druge
Reakcija Nebojše Čovića nakon odluke Evrolige: Ispravan stav ali i dobar standard za druge
0
(FOTO) Oglasio se Beron, navijači Zvezde u ekstazi!
(FOTO) Oglasio se Beron, navijači Zvezde u ekstazi!
0
(FOTO) Trudna Sofija provocira: Sevaju butkice u izazovnoj haljini
0

(FOTO) Trudna Sofija "provocira": Sevaju butkice u izazovnoj haljini

Inđija sutra sa publikom čeka Zvezdu: Želimo u istoriju
0
Inđija sutra sa publikom čeka Zvezdu: Želimo u istoriju
Sezona lova na crnce je ponovo otvorena: Reči legende košarke odjeknule Amerikom
0
Sezona lova na crnce je ponovo otvorena: Reči legende košarke odjeknule Amerikom
Policijska brutalnost ujedinila sportiste
Ostali sportovi

Policijska brutalnost ujedinila sportiste

Republika

 - ponedeljak, 1. 6. 2020. u 10:24 0

Protesti u SAD ne jenjavaju zbog brutalnog ubistva Džordža Flojda. Glas SU digli brojni američki sportisti, među kojima je i njegov...

Hamilton prozvao kolege: Svi ste neke velike zvezde, a sada ćutite
Ostali sportovi

Hamilton prozvao kolege: Svi ste neke velike zvezde, a sada ćutite

Republika

 - ponedeljak, 1. 6. 2020. u 10:09 0

Svetski prvak u Formuli 1 Luis Hamilton prozvao je na Instagramu kolege vozače što nisu reagovali nakon tragične pogibije Džordža...

(VIDEO) Nije gotovo dok sudija ne svira kraj: Preuranjeno slavlje se ispostavilo kao fatalna greška
Ostali sportovi

(VIDEO) Nije gotovo dok sudija ne svira kraj: Preuranjeno slavlje se ispostavilo kao fatalna greška

Republika

 - ponedeljak, 1. 6. 2020. u 09:52 0

MMA borac Spajk Karlajl je na teži način naučio da nikada svom protivniku ne treba okretati leđa.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Nastavlja se nasilje na ulicama SAD-a: NBA zvezda brutalno pretukla mladića na sred ulice
Košarka

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Nastavlja se nasilje na ulicama SAD-a: NBA zvezda brutalno pretukla mladića na sred ulice

Republika

 - ponedeljak, 1. 6. 2020. u 09:36 0

Scene nemira u Americi dobile su novi nastavak.

Majkl Džordan duboko ožalošćen: Dosta je!
Košarka

Majkl Džordan duboko ožalošćen: Dosta je!

Republika

 - ponedeljak, 1. 6. 2020. u 09:24 0

Majkl Džordan oglasio se, vidno potrešen, izjavom povodom novonastale situacije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sa Đokovićem sve mora da funkcioniše
Sa Đokovićem sve mora da funkcioniše
0

Budućnost tenisa u narednim mesecima ogledaće se u mini-turnirima, koji se sve više organizuju po...

Kokeza najavio revoluciju u srpskom fudbalu: Privatizacija kreće dogodine!
Kokeza najavio revoluciju u srpskom fudbalu: Privatizacija kreće dogodine!
0

Bezmalo 20 godina u Srbiji se naširoko pričalo i najavljivalo da će doći do privatizacije...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 1. 6. 2020.