Ljubimac "Grobara" heroj Fenera posle nestvarne završnice u Berlinu!

Autor:

Sport

30.01.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Albu u Berlinu 74:70 u 22. kolu Evrolige, uz nestvarnu završnicu nekadašnjeg košarkaša Partizana Lea Vestermana.

Fener uz dosta muke do pobede

Viđena je veoma ujednačena utakmica i kada je tako, očekivano je usledila dramatična završnica.

Ekipe su se mučile da postignu koš u završnici, pogotovo domaći tim i Fener je uspeo da stigne zaostatak od šest poena, koliko su imali pred poslednju četvrtinu.

Vesterman je prvo pogodio dva slobodna bacanja na 92 sekunde do kraja, a onda je i trojkom na minut od završetka ubacio trojku za +5, 70:65.

Tu je nije bilo kraja drami. Markus Erikson je pogodio trojku i smanjio na samo -2, 70:68. Obradović je pozvao tajm-aut posle kojeg je ponovo Vesterman preuzeo stvari u svoje ruke.

Fener je odigrao strpljiv napad, lopta je kružila i na kraju je došla do nekadašnjeg košarkaša Partizana koji je pogodio još jednu trojku, 73:68. Alba je pokušala da se vrati, međutim vremena nije bilo.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Slukas sa 16 poena, Datome je ubacio 15, Vesterman 11, a De Kolo i Veseli 10 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić postigao je šest, uz četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Bolji od ostalih kod Albe bio je Rokas Gedraitis sa 14 poena, a pratili su ga Noko sa 11 i Hermanson sa 10 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading