Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije poginuo posle večere sa Alenom Islamovićem

Autor:

Sport

30.01.2020

14:28 >> 14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur poginuo je u saobraćanoj nesreći u Skoplju u 70. godini.

RepublikaFoto: Republika
Tragična vest iz Crne Gore

Policija Severne Makedonije je saopštila da se nesreća desila sinoć oko 23.00 sata kada je vozilo “folksvagen kedi” kojim upravljao popularni Buštur udario u betonski žardinjeru. Georgievski je poginuo na licu mesta, a njegovo telo je dato na obdukcijiu.

Popularni bivši makedoski košarkaš je pre nesreće večerao s pevačem “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta” Alenom Islamovićem koji je to objavio na “Fejsbuku” uz fotografiju.

Blagoja Georgievski, rodjen 15. oktobra 1950. u Skoplju, igrao je za skopski Rabotnički, a u dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Montrealu 1971, srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 1971. i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.

Bio je o potpredsednik Makedonskog olimijskog komiteta koji je istakao da je Georgievski igrama u dresu Rabotničkog i jugoslvenske reprezentacije “s pravom zaslužio epitet najboljeg košarkaša veka u Makedoniji”.

- Počivaj u miru legendo naša olimpijska! - piše u oproštaju od Blagoja Gerogievskog – Buštura na sajtu Makedonskog olimpijskog komiteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading