Veličković otkrio glavni razlog pobede, a onda su usledile emotivne reči oko Kobija Brajanta!

Autor:

Sport

29.01.2020

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten KK Partizan Novica Veličković istakao je da je ključ pobede nad Darušafakom nešto čvršća igra u odbrani u odnosu na meč pre sedam dana u Turskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković i saigrači slave pobedu sa navijačima

Partizan se osvetio Darušafaki za poraz od prethodne nedelje i sa ogromnim šansama dočekuje preostala dva kola u TOP 16 fazi Evrokupa gde očekuje vizu za četvrtfinale.

- Nije lako igrati ove utakmice, jer moraš da ih dobiješ. U Turskoj smo izgubili. Bili smo na početku u grču, ali smo posle odbranom uspeli da zatvorimo mnogo stvari. Danas smo odgovorili na njihovu igru sa puno kontakata, za razliku od duela u Turskoj ovaj put smo ušli u "tuču" - rekao je Veličković posle meča.

Kapiten crno-belih je otkrio da crno-beli ne razmišljaju o prvom mestu u grupi, već da idu korak po korak.

- Idemo korak po korak. Ne razmišljamo o prvom mestu. Očekuje nas prvo derbi, pa gostovanje Virtusu u Bolonji - kazao je rekorder po broju nastupa u crno-belom dresu osvrćući se na predstojeći duel protiv Crvene zvezde.

- Kao što sam hiljadu puta do sada rekao derbi je derbi. Sigurno najlepša utakmica u srpskoj košarci, ali do ponedeljka imamo dovoljno vremena da se pripremimo - istakao je kapiten crno-belih.

Zatim je progovorio o nedavno stradalom Kobiju Brajantu i sa knedlom u grlu smogao snage da se oprosti od jednog od košarkaških uzora.

- Mi smo odrasli uz njega. Nema deteta na svetu koji njegove poteze nije probao da skine. Velika tragedija i tuga, ćerkica je bila sa njim. Svet je izgubio jednog velikog sportistu. On je čovek koji je svojim profesionalizmom i radom pomerao granice. U košarci je to nekoliko imena iz NBA lige koji su uticali na celu košarku. Jako mi je teško! - zaključio je Novica Veličković.

Partizan u ponedeljak igra meč ABA lige protiv Crvene zvezde, a samo dva dana kasnije se sastaje sa Virtusom u Bolonji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Njegov saigrač Nemanja Gordić izneo je svoje utiske nakon pobede.

- Teška utakmica, znali smo šta nas čeka. Odbrana je bila ključna, znali smo da i oni igraju dobro defanzivno. Mi smo odigrali fenomenalno u tom parametru. Imali smo male padove u igri, ali smo uspeli da se brzo vratimo i dođemo do željenog rezultata - kaže Gordić.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Gordić

Što se tiče derbija sa Crvenom zvezdom, Gordić je bio kratak...

- Svesni smo da nas čeka težak meč, ali prvo da odmorimo od večerašnje utakmice - dodao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading