Nestvarna energija „Grobara“ i Jaramaza zgromila Darušafaku!

Autor:

Sport

29.01.2020

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu Darušafaku 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Još jedan duel ova dva tima

Na startu su samo Hamilton i Veličković davali poene, a gosti su uspeli da se odlepe već na startu meča. Ipak sa nekoliko dobrih šuteva i dobrih odbrana Partizan se vrati, a na -1 je tim Andree Trinkijerija u poslednjoj sekundi prve četvrtine vratio mladi Trifunović.

Druga četvrtina je počela sjajno za Partizan, sa 5 minuta bez poena protivnika i serijom od 14 vezanih poena. Na kraju je Darušafaka uspela da dođe do poena, ali je Partizan na poluvreme otišao sa prednošću 35:25.

Odlično je Partizan počeo drugo poluvreme, povećao je prednost, ali je Darušafaka ubrzo našla svoju defanzivnu igru i krenula da smanjuje prednost. Crno-beli su sa linije slobodnih bacanja postizali poene, ali nije bilo šuta iz igre. Na kraju se Darušafaka vratila na -6 pred poslednjih 10 minuta.

Taman kada je delovalo da Turci mogu da se vrate u ovaj meč desilo se potpuno suprotno. Sjajni Ognjen Jaramaz je predvodio crno-bele i doveo ih do ubedljive pobede sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

U timu Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa a Novica Veličković je imao 11. Kod protivnika Hamilton je postigao 17 poena. 

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Zakucava Hamilton i sad aje 68:55. Greška u koracima mladog Trifunovića. Faul Birčevića.  Pogađa jedno bacanje Ozdemirolu, a potom pravi faul nad Trifunovićem. 

Promašuje prvo, pogađa drugo bacanje. Faul u prodoru Mekadua nad Ozdemiroluom, a drugo promašije za 69:57. Mrtva lopta. 

9. minut: Još jedan tajmaut za Darušafaku. Pogaša Ozmizrak za dva i sada je 67:50. Trifunović promašuje trojku, a onda trojka turskog itma za 67:53. Faul Ozmizraka, njegova peta lična.  Promašuje Volden prvo slobodno bacanje, pogađa drugo za 68:53. 

8. minut: Zagorac na tablu i sada je 67:45. Faul Zagorca. Bonzi Kolson daje trojku - 67:48. Blokiran Veličković, ali ni Hamilton nije precizan. 

7. minut: Silazna putanja, Veličkoviću idu ovi poeni i evo Partizana na +20. Sada Zagorac pravi faul . Pogađa Ozdemirolu oba bacanja za 63:45.

Dva slobodna bacanja za Novicu Veličkovića. Siguran kapiten Partizana za 65:45. Ozmizrak je gazio aut liniju.

6. minut:  Prvo promašaj Birčevića, pa Bonzija Kolsona sa druge strane. Još jedan promašaj Birčevića, a onda seče dodavanje Mozli. Tajmaut Darušafake. 

5. minut: Sada faul nad Jaramazom i onda tehnička za Darušafaku, Pogađa dva bacanja Jaramaz i sada je 61:43. Lemb gubi loptu, 

Promašuje trojku Birčević, ali Mozli hvata loptu i fauliran je. Pogađa jedno bacanje.

4. minut: Pogodak za tri Jaramaza! Iz step beka i opet je +15 za Partizan! Potom pravi faul. Loš šut Džonsa, potom faul Ozmizraka. Birčević promašuje trojku. Džons ne pogađa trojku. 

3. minut: Rade Zagorac daje prve poene uz faul! Daje dodatno bacanje Zagorac i sada je 55:43! Tajmaut za Darušafaku! Promašaj Gulera za tri, Promašaj Gerija Brauna za tri. Faul nad Birčevićem.

2. minut: Gordić pogađa trojku - 52:43! Džons ne pogađa, ali Jaramaz je upropastio kontru! No opet izgubljena lopta Dačke! 

1. minut: Prvi napad za Darušafaku i faul Gordića nad Braunom. Hamilton baca loptu Zagorcu u ruke, ali sa druge strane Zagorac promašuje otvorenu trojku. Jaramaz sa loptom izlazi u aut. 

III ČETVRTINA:

10. minut: Greška u koracima Nemanje Gordića. Faul Voldena. Pogađaju oba bacanja Turci i sada je 49:43. Zatvoren je Jaramaz i ne pogađa. Kakva blokada Mozlija za kraj!

9. minut: Još jedan težak šut Gerija Brauna ne ulazi, Promašuje trojku Veličković, a Bonzi Kolson zakucava za 49:41. 

8. minut: Vejselolu greši i gubi Darušafaka loptu, a onda to radi i Janković. Trojka Kolsona i vraća se Dačka. Sada je 45:39. Tajmaut Trinkijerija. 

Faul nad Veličkovićem. Pogađa oba bacanja Veličković za 47:39. Kori Volden uztima ovu ničiju loptu i fauliran je! Pogađa oba bacanja i +10 je za Partizan.

7.  minut: Promašaj Vejselolua popravlja Džoni Hamilton za 43:33. Ne daje trojku Gordić, a onda u skoku Birčević pravi faul. Hamilton ide na liniju slobodnih bacanja. 

Promašuje prvo, a onda pogađa drugo za 43:34. Potom faul Trifunovića, a izgleda da se Hamilton povredio. Izlazi sa terena, a Ozmizrak pogađa oba bacanja za 43:36. Faul Ozmizraka i dva bacanja za Voldena. 

Volden daje oba bacanja, Sada je 45:36.

6. minut: Ozmizrak hvata loptu posle promašaja Kolsona, a onda Guler promašuje trojku. Flouter Gordića neprecizan, onda faul Jankovića. Guler do Vejselolua i fauliran je. 

Pogađa oba za 43:31, a onda faul u napadu Gordića. 

5. minut: Silazna putanja pri polaganju Jaramaza - 42:29. Faul Zagorca. Loš pokušaj Dačke ispod koša, a onda i faul. U sjajnom je ritmu Jaramaz, sada dva bacanja za njega. Pogađa jedno bacanje - 43:29. 

Foto: Starsport

4. minut:Džoni Hamilton pogađa sa poludistance - 40:29. Greška Veličkovića, a onda Lemb pravi faul u napadu. Faul Lemba, četvrta lična.

3. minut: Promašaj Veličkovića posle igre leđima, Lemb ne pogađa za tri, a onda faul Zagorca na drugoj strani.

2. miniut: Faul Brauna, a onda trojka Jaramaza za +15. Faul Mozlija nad Hamiltonom ispod koša. Dva bacanja pogađa Hamilton za 40:27. 

1. minut: Posle nekoliko promašaja Ognjen Jaramaz od table pogađa za 37:25. Geri Braun promašuje za dva, Greška u koracima Ozmizraka. 

II ČETVRTINA:

10. minut: Volden uspeva da prođe i položi za 35:22. Fauliran Geri Braun u prodoru. Pogađa samo jedno bacanje za 35:23. 

Jaramaz promašuje za dva, pa je izblokiran Zagorac. Na kraju Bonzi Kolson pogađa uz zvuk sirene za 35:25. 

9. minut: Promašaj Zagorca, a onda Hamilton gfubi loptu. Potom Zagorac gubi loptu, a Džons daje trojku za 33:22!  VOlden promašuje trojku, ofanzivni skok Zagorca.

8. minut: Sada Džonsu loptu krade Jaramaz. Sada je fauliran na šutu. Promašuje prvo, onda daje drugo za 33:19. 

Faul Voldena nad Braunom. On promašuje oba bacanja! Tajmaut Trinkijerija!

7. minut: Volden i Zagorac promašuju trojke, a onda Zagorac promašuje zicer! Mekadu opet krade loptu, a onda je Zagorac baca u aut. 

6. minut: Geri Braun promašuje, Hamilton hvata loptui i pogađa ispod koša. Volden je blokiran, ali je pre toga sviran faul. 

Pogađa oba puta Volden i sada je 32:19. Faul Veličkovića, a onda Mekadu krade loptu.

5. minut: Težak šut pogađa Gordić, Dačka 4 minuta bez poena, Partizan u seriji od 11 poena. Hemilton promašuje, a onda trojka Gordića za 30:17 i još jedan tajmaut! Još jedan promašaj za tri Dačke, a potom ui Demir promašuje trojku.

4. minut: Birčević daje trojku i sad aje 25:17! Tajmaut za Darušafaku! Mozli faulira Hamiltona. Onda promašaj Lemba za 2. 

Foto: Starsport

3. minut: Pejdž se provlači i pogađa polaganje . 22:17. Lemb gubi loptu, a onda pravi faul. Gordićeva lopta pogađa drugi obruč, a onda Demir promašuje ispod koša. 

2. minut: Promašio je trojku Ozmizrak, a onda opet zakucavanje Mozlija i sada Partizan vodi 20:17. Potom faul u napadu Lemba. Gordić je promašio, ali Birčević hvata loptu. 

1. minut: Pejdž promašuje prvi šut u drugom delu igre, potom Birčević pravi faul. Lemb takođe promašuje, a Mozli hvata skok. 

Faul Ozmizraka nad Gordićem. Kakav lob pas i neverovatno zakucavanje Vila Mozlija!

I ČETVRTINA:

10. minut: Trojka preko ruke Džonsa - 17:14. Promašuje trojku Rašon Tomas, a onda faul nad Gordićem. Još jedan faul Dačke. A onda dvojka iz nemoguće pozicije Uroša Trifunovića za 17:16.

9. minut: Greška u kracima Brauna, a onda faul u napadu Rašona Tomasa. Potom tri sekunde u reketu Bonzija Kolsona. Pejdž promašuje trojku, a onda Trifunović hvata loptu ispod koša i fauliran je. 

Pogađa Trifunović oba bacanja za izjednačenje - 14:14.

8. minut: Brzi i laki poeni za Partizan preko Gordića, a onda trojka Gerija Brauna - 14:9. Rašon Tomas vraća trojku - 14:12. Jaramaz krade loptu Braunu, ali Gordić ne pogađa težak šut.

RepublikaFoto: Starsport

7. minut: Sinan Guler pogađa za tri i sada je 11:5. Fauliran Janković, i sada je prilika za 2+1. Ne pogađa bacanje, ostaje 11:7. 

Guler promašuje u prodoru, hvata loptu Demir i pravi grešku u koracima. 

6. minut: Zagorac loš u šutu za tri, a onda Braun daje prve poene na meču za 8:5. Jako loš pokušaj Korija Voldena, 

5. minut: Veličković se probija do koša, ali promašuje. Konfuzan napad Darušafake i Geri Braun promašuje otvorenu trojku. 

4. minut: Greška u koracima Veličkovića. Sada Hamilton opet daje poene 6:5. Zagorac promašuje dugu dvojku, a Bonzi Kolson sa druge strane ne daje poene. 

3. minut: Sjajan protok lopte Darušafake i Hamilton zakucava, 4:2. Veličković pogađa trojku za vođstvo 5:4. Očajan pas Gulera hvataju bekovi Partizana. 

2. minut: Hamilton ubacuje dva poena i Dačka vodi 2:0. Ali Veličković fejd avejom izjednačuje na 2:2.

1. minut: Utakmica je počela minutom ćutanja Kobiju Brajantu i Robertu Arčibaldu. 

Prvi napad za goste i Bonzi Kolson promašuje. onda promašuje trojku Zagorac, hvata loptu Veličković i promašuje zicer. Ipak napad za Partizan. Blokada Hemiltona nad Jankovićem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading