Pionir guta Darušafaku!

Autor:

Sport

29.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana došli su do trenutka istine u Evrokupu! Izabranici Andree Trinkijerija moraju večeras (20.00, Sport klub 1) da pobede Darušafaku u odavno rasprodatoj dvorani "Aleksandar Nikolić" ili će u suprotnom prolaz u top 8 fazu takmičenja svesti na statistiku i naučnu fantastiku u poslednja dva kola. Pritom je crno-belima potreban trijumf sa najmanje dva poena razlike, koliko su od istog rivala izgubili protekle sedmice u Istanbulu (65:63).

RepublikaFoto: Todor Petković
Pun Pionir čeka Turke

Naime, posle uvodna tri kola, u kojima su se Partizan, Virtus i Darušafaka pobeđivali međusobno i svi slavili protiv Trenta, očekivano je da će tako biti i u nastavku nadmetanja u E grupi. Zbog toga bi međusobni skor mogao da bude presudni faktor. U tom slučaju "parnom valjku" večeras odgovara samo trijumf. U suprotnom, prolaz dalje i osvajanje Evrokupa, kao i prečica do Evrolige dogodine, ostali bi u domenu kalkulacija - da se slavi u Bolonji ili uzdanje u Trento da pobedi Turke.

Navijači su prepoznali važnost duela, a i smanjenje kapaciteta zbog prelaska iz Štark arene u Pionir doprinelo je da će Partizan rivala ugostiti u paklenom ambijentu. Pred više od 7.000 navijača, u zaglušujućoj atmosferi, padali su i veći klubovi od Darušafake. U to se uzda i bek crno-belih Nemanja Gordić.

- Dobro je što se igra u Pioniru. Nadamo se maksimalnoj podršci sa tribina, a mi ćemo se odužiti na terenu. Rešeni smo da se revanširamo Darušafaki za poraz u Istanbulu. Odbrana će i sada biti veoma važna, ali i da popravimo šut, jer smo dosta promašivali u prvom susretu, pa i onaj šut za pobedu. Nadam se da će nam se sada sve vratiti - istakao je Gordić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading