Kobi Brajant dobija svoj trg!

Autor:

Sport

27.01.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradske vlasti u Ređo Emiliji odlučili su da trg u italijanskom gradu u kome je odrastao Kobi Brajant nazovu upravo po legendarnom košarkašu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

Brajant koji je u nedelju uveče tragično nastradao odrastao je u Ređo Emiliji, dok je njegov otac Džo igrao u prvoj italijanskoj ligi.

Trg ispred dvorane "Via Guaco" nosiće ime legende LA Lejkersa.

- Kobi je jedan od nas. Ovde je organizovao utakmice sa momcima starijim od sebe. Njegov otac je bio zvezda u prvom timu Ređane, a on je stasavao u mlađim selekcijama kluba. Njegov osmeh, ljubav prema košarci... Sve je to ostalo deo nas, a deo Ređo Emilije je ostao deo njega. Kada nas je posetio pre nekoliko godina rekao je da je ovo njegov dom. Počivaj u miru, Kobi. Ređo Emilija te neće zaboraviti- napisao je gradonačelnik Luka Veki na svom fejsbuk profilu.

Kobi je za 20 godina u Los Anđeles Lejkersima bio pet puta NBA šampion, dva puta najkorisniji igrač NBA finala, jednom najkorisniji igrač lige, a sa reprezentacijom SAD je dva puta bio olimpijski šampion.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading