Dušan Savić o susretu sa Brajantom: Na srpskom smo zajedno psovali sudije!

Autor: Predrag Vuković

Sport

28.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od prvih koji je odao poštu tragično preminulom Kobiju Brajantu je Vujadin Savić (29), bivši kapiten Crvene zvezde. Savić, koji trenutno nosi dres APOEL, okačio je fotografiju na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako jedan do drugog sede njegov otac, legendarni Dušan Savić, i Kobi, na košarkaškom meču. Uz fotografiju Vujadin je napisao: "Živiš, legendo".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dule Savić i Kobi Brajant

SKOČIO S MESTA

Pitali smo Duleta Savića (64) kada je nastala fotografija i o anegdoti vezanoj za njihov jedini susret, koji se dogodio pre skoro 12 godina u Kini.

- Ta slika je sa Olimpijskih igara u Pekingu, 2008. godine. Sedeli smo u loži, jedan pored drugog, mislim da je bio košarkaški meč protiv Argentine. U jednom trenutku skočio sam sa sedišta, izletela mi je psovka jer je sudija doneo pogrešnu odluku, sudio je faul protiv Srbije. Tada je Kobi primetio da pričam na srpskom, video je i da na sebi imam legitimaciju da sam član srpske delegacije. Ustao je i počeo da psuje još gore od mene - pogađate, takođe na srpskom! Krenuo je da demonstrira da zna naše psovke bolje čak i od mene - prisetio se Savić tokom razgovora za Srpski telegraf.

DIVAN ČOVEK

Dule, kao i njegov sin Vujadin, izuzetno je poštovao preminulog košarkaškog asa.

- Brajant je bio na tim Olimpijskim igrama, a, takođe, sa njim su bili Peđa Stojaković i Vlade Divac. Sam njegov gest, kada je psovao na srpskom, pokazuje da je bio duhovit, da je imao smisla za humor. Bliski su mu bili naši sportisti. Sa Novakom Đokovićem se poznavao jako dobro. A tek koliko je pohvala davao na račun Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića! Veliki sportista, divan čovek, druželjubiv, eto takav utisak sam imao o njemu samo na osnovu tog jednog susreta. Nažalost, nismo se više videli, ali pouzdano znam da je voleo ne samo srpske sportiste već i Srbiju - zaključio je Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading