(VIDEO) Božanske brojke... Kobi hvala ti, VOLI TE TVOJA KOŠARKA!

Autor:

Sport

27.01.2020

14:34 >> 14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda će živeti, malo toga je što se ne zna o Brajantu, velikih 20 godina, četvrti strelac u istoriji lige, pet titula sa Lejkersima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kobi Brajant

Odrastao je u Italiji gde mu je otac igrao košarku, posle se vratio u Filadelfiju, brzo postao jedan od najboljih srednjoškolskih igrača u Americi.

Preskočio je studije, kao 13. pika ga je uzeo Šarlot, nije želeo u Severnu Karolinu, trejdovan je za Divca.

Osvojio je sa Lejkersima tri titule u nizu na početku veka, zatvorio prošlu deceniju sa još dve, 18 puta igrao na OL-Staru.


Bio je i MVP 2008. osvojio dva zlata, u Pekingu i Londonu za Amerikance. Povukao se 2016. nakon 1346 utakmica u regularnoj sezoni, 25 poena po meču, dva puta je bio najbolji strelac NBA.

Zaradio je oko 300 miliona samo od ugovora, u titulama MVP finala, pripala su mu dva naslova, 2009. i 2010.


Po završetku karijere, osvojio je Oskara 2018. za najbolji animirani kratki film, baziran na njegovom pismu košarci kada je najavio oproštaj 2015. godine.

- Mi igrači smo oni što treba da ćute i driblaju, eto, učinio sam nešto više - nasmejao je sve na dodeli.

Radio je na svom brendu, odbijao ponude Lejkersa želeći da bude sa porodicom, ali spreman za povratak u košarku.

O njemu je sve rečeno, ali ovo su neki kurioziteti:

- Ime je dobio po restoranu, odnosno stejku koji je služen u predgrađu Filadelfiju u kome je rođen.


- Do 16. godine uzaludno je pokušavao da pobedi oca u basketu. Džo koji je bio viši nikada nije popuštao, Kobi je rekao da su sevali laktovi na sve strane.

- U vreme kad je stigao u ligu, bio je najmlađi igrač u istoriji takmičenja. Rekord su srušili kasnije Džermejn O'Nil i Endrju Bajnam.

- Napravio je muzički singl, čak je snimljen i spot, ali nikada nije dozvolio da izađe na tržište. Ali, tada je upoznao i svoju suprugu Vanesu.

- Jednom je rešio da postigne 800 koševa pre treninga, trebalo mu je sedam sati.

- Njegove patike rađene su kao kopačke, linija je imala zaštitu za zglobove. To je bio omaž fudbalu, odrastao je u italiji, navijao za Milan, često ostajao i kao profesionalac noću da gleda mečeve.

- Legendarna scena u kojoj sisa dres je fora pokupljena od oca, kako ne bi dehidrirao.

- Kada je trenirao fudbal u Italiji, počeo je kao golman.

- Bio je veliki fan Brus Lija i igrao u dokumentarnom filmu o Kinezu.

- Kada je upoznao Vanesu, ona je bila srednjoškolka. Brajant je već bio zvezda, pa je supruga poslednju godinu škole završila od kuće, kako je ostali učenici ne bi uznemiravali ili ne bi privlačila pažnju.

- Igrao je tokom leta basket na turnirima u Njujorku, zvali su ga "Troprsti".

- Omiljeni igrač mu je bio Majk D'Antoni, sada trener Hjustona koji je igrao za Milano u vreme kada je Kobi odrastao u Lombardiji. Zbog toga je nosio "osmicu" u Lejkersima, u srednjoj školi je igrao sa brojem 33.

- Nije sebe stavljao u pet najboljih igrača svih vremena. Njegova lista bila je Džordan, Rasel, Medžik, Džabar i Lari Bird.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading