Zadar osetio crno-belu moć: Partizan ponizio hrvatskog velikana!

Autor:

Sport

25.01.2020

20:43 >> 20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Zadar sa 87:60 u okviru 17. kola ABA lige.

RepublikaFoto: KK Partizan
Sjajna partija... Džejms Mekadu

Crno-beli su upisali 14. pobedu i tako napravili još jedan korak ka osvajanju prvog mesta u regularnom delu.

Prvu četvrtinu obeležio je veoma mali broj postignutih poena i, logično, veliki broj promašaja na obe strane.

Partizan je iz igre šutirao 3 od 17, dok je Zadar pogodio 3 šuta iz 13 pokušaja. Ove dve ekipe su kombinovano uputile čak 17 šuteva za tri poena, pritom nisu postigle niti jednu trojku.

Zadar se nešto bolje snašao u toj situaciju i sa 13:12 dobio prvi kvartal. Druga četvrtina je počela promašajem Birčevića za tri poena.

Zahvaljujući Jaramazu i Mekaduu, crno-beli su odigrali dosta bolje u ovom delu susreta. Videli smo nekoliko trojki crno-belih, dok je Zadar i dalje promašivao.

RepublikaFoto: KK Partizan
Ognjen Jaramaz

Pošto su igrali veoma dobro i energija je svakim napadom rasla, Partizan je ubrzo stigao do 14 poena prednosti i mirno završio prvo poluvreme.

U nastavku, gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu. Stefan Fundić je dao sve od sebe u tom trećem kvartalu u kom su obe ekipe postigle po 18 poena.

Ono što je bilo evidentno je to da je Fundić imao veliku seriju od 12 uzastopnih poena, a u čak dva uzastopna poseda je Partizanu uzeo skok u napadu.

Crno-beli su uspšeno održavali svoju visoku prednost i bez pritiska ušli u poslednju deonicu.

Trinkijerijev tim je dominirao i u četvrtoj četvrtini koju je rešio u svoju korist sa 26:16. Razlika je nekoliko puta prelazila +30, ali je Zadar na kraju uspeo da barem malo ublaži debakl u Beogradu.

Gosti iz Hrvatske su imali očajan šut za tri poena, pogodili su samo jednu trojku iz čak 25 pokušaja i to u poslednjem minutu meča.

Partizan je veoma dobro rasporedio poene na ovom meču, pa su najefikasniji bili Mekadu i Jaramaz sa po 13 poena, 12 je dodao Trifunović, a 10 Veličković.

U ekipi Zadra bolji od ostalih bio je Fundić sa 19, a Vuković je imao 12 poena.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading