Neočekivani heroj Oriola i Mirotić slomili sjajnu Zvezdu u Barseloni!

Autor:

Sport

23.01.2020

21:51 >> 21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone su u neizvesnom meču savladali Crvenu zvezdu 86:82 i tako se približila vrhu tabele Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Može li Zvezda do iznenađenja?

Nikola Mirotić je odigrao sjajan meč sa 25 poena i 6 skokova, a presudnu ulogu je sa dve trojke koje su prelomile meč odigrao Pjer Oriola. 

Kod gostiju Braun je imao 15 poena i 8 asistencija, Panter je imao 13, a Gist i Štimac po 12 poena. 

Dobro je Crvena zvezda počela meč i imala je seriju 11:2 na startu, ali se onda odbrana crveno-belih raspala, Pod košem je Barsa dominirala i Nikola Mirotić je pogađao iz svih pozicija, tako da je Barsa na kraju prvih 10 minuta vodila 29:19.

Mnogo bolja igra Zvezde usledila je u drugoj četvtini. Iznenadio je Šakota Pešića zonom, uzela je Zvezda nekoliko lopti i stigla do lakih poena. Na kraju je trojkama Štimca i Gista Zvezda povela 42:41.

Trebalo je vremena crveno-belima da pronađu ritam u drugom poluvremenu, a uspeo je tim Dragana Šakote da pronađe ritam u odbrani. Trojke Kevina Pantera donele su 6 poena prednosti Zvezdi, a cela tri minuta je Barsa bila bez poena u finišu poslednje četvttine. Pred poslednjih 10 minuta tim Dragana Šakote vodio je sa 4 poena razlike.

U četvrtoj četvrtini Barselona je krenula serijom posle koje su stigli do prednost, ali je Šakota na teren vratio Brauna, Gista i Štimca, te tako vratio tim u igru. Sjajnom odbranom se vratila Zvezda i bila je na rezultatskoj klackalici do samog kraja.

Jedna lopta Lorenca Brauna je izašla iz koša, potom je Ribas dao trojku i tako rešio meč.  

IV ČETVRTINA: 

10. minut: Ribas trojkom za 86:80. Tajmaut Šakote. Panteru lopta izlazi iz koša i to je to. Loš potez Barse, pa Braun postiže poene u kontri. 

Pobeda Barse 86:82

9. minut: Mirotić pogaša trojku za 82:78. Pobegao je potom Panter i fauliran je. Smanjuje bek Zvezde na 82:80.

Promašuje trojku Dilejni, a Pau Ribas hvata loptu i Braun ga faulira. Promašuje Ribas, i sada je 83:80 posle jednog pogođenog bacanja. Izlazi lopta iz koša Braunu.

8. minut: Štimac dva puta promašuje ispod koša, Lorenco Braun potom krade loptu i zakucava za 79:78. Faul Gista nad Mirotićem.

7. minut: Na kraju Zvezda uzima loptu pod košem, ali Panter ne pogađa trojku. Dilejni prolazi do obruča i sada je 79:76. 

6. minut: Faul nad Braunom. Lorenco Braun zakucava preko Oriole uz faul! Vraća se Zvezda! Daje i dodatno bacanje za 77:73. Novi ofanzivni skok, sada Abrinjesa.

Ali Braun krade loptu i Štimac daje trojku za 77:76! 

5. minut: Promašuje Braun za tri, a onda Abrines daje trojku za 77:70. Tajmaut Dragana Šakote. Faul nad Braunom. A onda Gist izlazi u aut. Tomić na tablu, ali promašuje.

4. minut: Štimac pravi faul u napadu. Oriola pogađa trojku za 74:70. 

3. minut: Sam je Abrines promašuje trojku, onda uzima Barsa loptu pa Abrines pogađa za dva. Jovanović pravi grešku u koracima. Pogodio je Dilejni za dva i vodi Barsa 71:70. 

2. minut: Promašaj Berona, ali ofanzivni skok i Panter gubi loptu. Potom Dženkins pravi faul. Potom faul Jovanovića nad Tomićem. On pogađa preko Kuzmića za 68:67. Pogađa Kevin Panter za 2 - 70:67.

1. minut: Presing Barse na startu, a Kuzmić zakucava za 68:62. Oriola daje trojku i smanjuje na 68:65. 

III ČETVRTINA: 

10. minut: Panter još jedna trojka za 64:60! Ne pogađa Kjurik za tri, a Oriola pravi faul u skoku. Slobodna bacanja za Jovanovića. 

Jovanović uspeva da postigne oba bacanja za 66:60. Sudija svira faul Dženkinsu nad Tomićem. Pogodio je oba bacanja za 66:62.

9. minut: Faul Hange nad Panterom. Pogađa samo jedno bacanje za 60:58. Higins dobija rampu Štimca. Panter daje trojku za vođstvo 61:60! Tajmaut Svetislava Pešića!

Tomić ne pogađai Štimac uzima loptu.

8. minut: Tomić hvata loptu pod košem, ali onda pravi korake. Dženkins pogađa dvojku i sada je 60:57. Izgubljena lopta Barse i napad za Zvezdu. 

7. minut: Prekršaj Gista. Mirotić pogađa oba bacanja za 60:55. Izgubljena lopta Zvezde, ali i Dilejni greši. Ali Braun opet gubi loptu. Onda Gist pravi faul. 

6. minut: Loša komunikacija pod košem Zvezde i Dejvis zakucava, pa onda izgubljena lopta Zvezde, ali Mirotić promašuje trojku. 

A sa druge strane Gist zakucava uz prekršaj Tajmaut Pešića.  Daje poene Gist za 58:55. 

5. minut: Prekršaj Gista nad Dejvisom. Pogađa jedno bacanje za 54:48. Tvrd flouter Brauna, a onda Gist hvata loptu i pogađa uz faul. Promašuje dodatno bacanje za 54:50. A onda Dejvis daje poene za 56:50. 

Faul nad Ognjenom Dobrićem i slobodna bacanja. Pogađa oba bacanja Dobrić za 56:52. 

4. minut: Beron baca loptu u ruke Barsi, a posle promašaja Barse Kjurik faulira Dobrića.  Bili Beron sada promašuje trojku, ali mu se Kjurik revanšira. Braun gubi loptu.

3. minut: Faul nad Dobrićem. Promašuje flouter Bili Beron. Dejvis poentira uz faul Berona. Dejvis pogađa za 52:48. Ne uspeva Kuzmić da poentira ispod koša. Tehnička za Šakotu zbog prigovora. 

Koraci Dilejnija. 

2. minut: Faul nad Gistom pod košem. Sada Beron pogađa trojku i rezultat je 48:47. Ide lopta pod koš zaMirotića i Barsa vodi 49:48. 

1. minut: Kajl Kjurik pogađa trojku, ali mu uzvraća Ognjen Dobrić i sada je 45:44. Opet trojka Barse, ovaj put Klaver. 

II ČETVRTINA:

10. minut: Promašaj Berona, ali Zvezda dolazi do lopte, potom veliki promašaj Pantera i Barsa ima poslednji napad. 

Ne uspeva Barsa da iskoristi ovaj napad i Zvezda vodi 42:41 na poluvremenu. 

9. minut: Faul nad Jovanovićem pod košem. pogađa jedno bacanje za 39:39. Dobra odbrana Dženkinsa i Kjurik promašuje za tri. Štimac za tri i Zvezda vodi 42:39. Mirotić daje dvojku za 42:41. 

8. minut: Dženkins sa poludistance! Sada je 39:38. Mirotić promašuje trojku, gubi Zvezda loptu. Opet Mirotić promašuje trojku. 

7. minut: Još jedna dobra odbrana, Štimac pogađa sa poludistance - 38:36. Tajmaut Pešića. Jovanović faulira Mirotića. Pogađa jedno bacanje. 

6. minut: Ribas razbija zonu Zvezde trojkom - 38:31. Panter promašuje trojku, ali mu se igrači Barse revanširaju. Gist pogađa trojku - 38:34. 

5. minut: Gist ne uspeva, a onda faul Dženkinsa. Higins ne poentira i lopta za Zvezdu. Prekršaj Ribasa nad Dženkinsom. Posle gužve pod košem Zvezde Gist dobija dva slobodna bacanja. Pogađa oba za 35:31.

4. minut; Panter promašuje za tri, a Abrinjes izlazi u aut. Štimac rešava Tomića ispod koša - 33:29. Laki poeni Barse za 35:29. 

3. minut: Još jedna ukradena lopta Zvezde i u kontri zakucava Gist. Svetislav Pešić traži tajmaut. 

Braun krade lopti i asistira Dženkinsu za 31:27. A onda Kori Higins pogađa na drugom obruču za 33:27.

2. minut: Krade loptu Zvezda, a onda Braun prodorom dolazi do poena za 31:21. Braun sada krade loptu Tomiću. Pobegao je Panter Higinsu i dao poene. Sada je 31:23.

1. minut: Tomić ispod koša daje poene za 31:19. Higins promašuje bacanja i lopta je opet kod Barse. Pjer Oriola pravi faul nad Gistom u skoku. Čarls Dženkins promašuje otvoren flouter, a onda promašuje i sa poludistance. 

I ČETVRTINA: 

10. minut: Faul nad Higinsom. Još poena za Barselonu - 27:19. Onda izgubljena lopta za Zvezdu i Klaver zakucava za 29:19. 

Faul nad Panterom. Gotova je ova četvrtina. 

9. minut: Promašaj za tri, ali Gist obezbeđuje novi napad. Braun uz kontakt daje dva poena i sada je 23:17. Novi poeni pod košem, sada Klaver daje poene za 25:17. Laki poeni pod košem za Štimca 25:19.

8. minut: Dejvis promašuje sa poludistance, a onda Mirotić hvata loptu i pogađa uz faul. Sada je 21:15. Veliki promašaj Dobrića. Mirotić vrlo lako opet daje poene za 23:15. 

Foto: Euroleague.net

7. minut: Beron isforsirano šutira, a onda Mirotić pogađa uz faul Simanića. Dodatno bacanje pogađa Mirotić za 16:13. Krade loptu Mirotić i sada je 18:13. Onda Braun baca loptu u aut. 

Sada krade loptu Braun i postiže lake poene u kontri - 18:15.

6. minut: Beron promašuje za tri, ali onda Mirotić baca loptu u aut. Televizijski tajmaut. 

Sjajno asistira Braun za Kuzmića i opet vodi Zvezda 13:11. Klaver popravlja svoj promašaj za još jedno izjednačenje. 

5. minut: Težak flouter Bilija Berona, a onda Dejvis popravlja promašaj Mirotića za izjednačenje 11:11. 

4. minut: Kjurik opet pogađa za 2, smanjuje na 11:7. Dobrić promašuje trojku, a Mirotić lako rešava Simanića ispod koša za 11:9. 

3. minut: Lorenco Braun promašuje za tri, ali Kuzmić hvata loptu i sada je 9:2. Dejvis asistira Kjuriku za tri, 9:5. Lorenco Braun brzo prolazi kroz odbranu Barse i vodi Zvezda 11:5.

2. minut: Ognjen Dobrić završava prodor za 4:0. Prvi poeni za Barsu - pogodio je Mirotić, 4:2.Simanić pogađa trojku za 7:2. Mirotić promašuje trojku. 

1. minut: Za Zvezdu počinju Braun, Beron, Dobrić, Simanić i Kuzmić. 

Prva lopta za Zvezdu i Kuzmić završava ispod koša za 2:0. Faul nad Dejvisom ispod koša. Promašaj Barselone za tri u prvom napadu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading