Osakaćena Zvezda traži čudo u Barsi!

Autor: Predrag Vuković

Sport

23.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je izgubila prethodne dve "dobijene" utakmice na svom parketu (Žalgiris, Alba), bila blizu da se ugura u top 8 Evrolige, ali sada predstoji teži posao - gostovanje Barseloni (21.00, Sport klub 1) u okviru 21. kola elitnog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Daleko od toga da je sve izgubljeno. Barselona jeste favorit, slavila je i u Beogradu u prvom delu sezone (73:65), a dodatni problem je što je šampion ABA lige otputovao u Kataloniju desetkovan. Trener Dragan Šakota neće moći da računa na Lazića, Davidovca, Kuridžu, Čovića i Perperoglua.

- Vidite da program ide i tu nema stajanja. Odigrali smo protiv Cibone odgovorno (102:80), koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Nažalost, ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeni biti - rekao je Šakota.

Ocenjujući šta bi moglo da bude ključno u duelu s Barselonom, Šakota kaže:

- Uvek sam govorio da imam izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnije, koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama, od pleja Hange, koji je preko dva metra, do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterećenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže - zaključio je Šakota.

RepublikaFoto: Starsport

Bez pobede u Blaugrani

Crvena zvezda je dosad odigrala devet mečeva protiv Barselone u Evroligi, ali nije nijednom uspela da slavi u gostima. Dva puta je tukla Katalonce kod kuće, ostalo su sve porazi. U dvorani Blaugrana je prosečno gubila sa debelom koš-razlikom, čak se desilo prošle sezone da je poražena sa 34 razlike.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda kažnjena sa 38.000E!

Crveno-beli su zbog nesportskog i neodgovornog ponašanja dela publike i pojedinaca na meču protiv Albe kažnjeni sa čak 38.000 evra.

- Sva lica koja su izvršila ove prekršaje, bacala predmete i pljuvala sudije tokom utakmice sa Albom su identifikovana, privedena i procesuirana - saopštila je Zvezda.

U prethodnih nekoliko sezona Zvezda je na ime kazni platila sumu od preko 220.000 evra!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading