ULEB i zvanično uz FIBA protiv Evrolige!

Autor:

Sport

22.01.2020

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ULEB se pridružio FIBA u tužbi pokrenutoj još 2016. godine protiv Evrolige i Evrokupa!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

ULEB, udruženje klubova 11 evropskih liga, pridružilo se tužbi koju je FIBA pokrenula pred Evropskom komisijom još 2016. protov ECA, organizatora Evrolige i Evrokupa zbog ponašanja koje je okarakterisano kao "zloupotreba dominantnog položaja na sceni evropskih klupskih takmičenja".

Tomas van den Špigel, predsednik ULEB rekao je da ponašanje ECA šteti evropskoj košarci:

- Sa ligama koje su članovi našeg udruženja radimo na tome da zaštitimo principe igre, kako na domaćem tako i na međunardonom klupskom nivou i nastavićemo to i da radimo. Verujemo da svi klubovi moraju da imaju mogućnost da se takmiče na najvišem nivou i želimo da san o međunarodnim takmičenjima održimo živim za sve klubove na svim nivoima. Ako uzmemo u obzir način na koji je ECA kalendar uticao na košarku u prethodnim godinama, jasno je da moramo da pređemo u akciju kako bismo zaštitili svoja prava. Zbog toga se ULEB zvanično pridružio tužbi koju je FIBA pokrenula pred Evropskom komisijom. Uvereni smo da je to dobar korak ka odbrani modela evropske klupske košarke i radujemo se mogućnosti da pred Evropskom komisijom objasnimo Evropskoj komisiji na koji način ECA šteti evropskoj košarci i na domaćem i na međunarodnom nivou - rekao je Tomas van den Špigel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading