Zagorac tragičar, Darušafaka u triler završnici nanela prvi poraz Partizanu!

Autor:

Sport

21.01.2020

16:58 >> 19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana izugubili su na gostovanju od Darušafake 65:63 u trećem kolu Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Izabranici Andree Trinkijerija doživeli su prvi poraz u drugoj fazi drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.

Partizan je utakmicu ispustio sredinom treće četvrtine kada je dopustio Dački da preuzme kontrolu. Crno-beli su pokušali da se vrate i uspeli su u toj nameri.

Viđena je drama u poslednjem minutu, Zagorac je imao šut za pobedu, ali je promašio sve, čak ni obruč nije pogodio. Lopta je pripala Darušafaki, a kako je do kraja ostalo dve sekunde, utakmice je bila gotova.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Zagorac, Pejdž i Mekadu sa po 13 poena.

Darušafaku je predvodio Berk Demir sa 13, Džouns je ubacio 12, dok je Braun imao 11 poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje Darušafaku. Utakmica se igra za nedelju dana u dvorani "Aleksandar Nikolić" (20h).

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, odbrane su bila na nivou, što znači da smo od starta dobili meč kakav smo očekivali.

Poeni su se teško postizali, a minimalna prednost bila je na strani domaćeg tima. Posle deset minuta rezultat je bio 15:12.

Crno-beli zaigrali su mnogo bolje u drugoj četvrtini. Mekadu je sa nekoliko sjajnih poteza digao ekipu i ekipa Andree Trinkijerija je preuzela kontrolu.

RepublikaFoto: Darussafaka

Partizan je na dva minuta do kraja imao maksimalnih šest poena prednosti, ali je Dačka serijom 6:0 uspela da se vrati. Na pauzu se otišlo sa +2 crno-belih, 30:32.

Srpski predstavnik dobro je otvorio treću četvrtinu, ali je onda usledio neočekivani pad. Turci su preuzeli kontrolu, počeli su da pogađaju teške šuteve i do kraja nisu ispuštali prednost.

Pogocima Markusa Pejdža i Radeta Zagorca, Partizan je uspeo da unese dramu u završnicu, ali je podbacio kada je bilo najvažnije. Crno-beli su imali napad za pobedu, Zagorac je pokušao da bude heroj, međutim bacio je "er bol" i utakmica je bila gotova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

DARUŠAFAKA - PARTIZAN 65:63

IV ČETVRTINA

10. minut - Neverovatni Braun pogađa za dva. Guler faulira Zagorca, Rade 1/2 sa penala. Partizan se odbranio, ali Zagorac nije uspeo da pogodi za tri. Malo je vremena ostalo za crno-bele. Crno-beli nisu stigli da naprave faul, Darušafaka stiže do velike pobede sa 65:63.

9. minut - Brzi poeni Zagorca. Mekadu dobro čuva, Ozmizrak ovog puta ne pogađa. Dugo je trajao napad Partizana, na kraju dva bacanja za Mekadua. Centar crno-belih 2/2 sa linije penala. 63:62.

8. minut - Tomas faulira Hemiltona, Amerikanac polovičan sa penala. Zagorac pogađa trojku iz ne baša lake pozicije. Ozmizrak vraća trojku sa 9.5 metara. 63:60.

7. minut - Hamilton sada kažnjava, Partizan ne pogađa za tri. Braun ne pogađa za tri, ali Partizan ponovo ne može do skoka pod svojim obručem. Sjajna blokada Tomasa, trojka Pejdža u kontri. 59:55.

6. minut - Promašio je Ozmizrak u napadi dve trojke, Mekadu zakucava na drugoj strani. Guler ne pogađa sa devet metara, ali crno-beli ne uspevaju da uhvate loptu pod svojim košem. 57:52.

5. minut - Pejdž pogađa važnu trojku. Ozmizrak uzvraća za tri. Zicer promašuje Mekadu. 57:50.

4. minut - Pejdž je uhvatio loptu posle promašaja Jaramaza i iznudio faul, posle kojeg pogađa dva slobodna bacanja. Lepo se snašao Partizan u odbrani i iznudio korake Agvea. Sad grešku u koracima pravi Jaramaz. Guler ne kažnjava trojkom. 54:47.

3. minut - Džons pogađa iz teške pozicije za dva. Sad ni Gordić ne pogađa za tri, Partizanu meč polako izmiče iz ruku. Guler poentira, raste prednost Turaka, tajm-aut Trinkijeri. 54:45.

2. minut - Birčević neprecizan za tri. Odbranio se Partizan. Još jedan neuspešan pokušaj Birčevića. 50:45.

1. minut - Guler poentira na početku četvrtine, Mozli zakucava na drugoj strani. Imao je sreće sad Partizan da se odbrani. 50:45.

III ČETVRTINA

10. minut - Tomas pravi faul na šutu za tri, a Džons pogađa 2/3. Veliki promašaj Jaramaza za tri. Kraj treće četvrtine, Draušafaka vodi sa 48:43.

9. minut - Greši u koracima Geri Braun. Tomas se spetljao. Sada dobra odbrana crno-belih. Jaramaz promašuje, ali Mozli prikucava loptu u koš. 46:43.

8. minut - Tomas sa linije penala prekida seriju Darušafake od 10:0, pogodio je oba, ali mu je drugo poništen zbog prestupa. Partizan sad ništa ne može da odbrani, Džons zakucava posle dodavanja Brauna. Jaramaz ispravlja promašaj Tomasa. 46:41.

7. minut - Nova greška Nemanje Gordića. Braun u seriji, tajm-aut Trinkijeri. 44:38.

6. minut - Neverovatan pogodak Brauna za dva po isteku napada. Ponovo Partizan očajan u napadu, a onda sjajna blokada Tomasa. Treći faul Mozlija, Džons 1/2 sa linije penala. 42:38.

5. minut - Treća trojka Demira. Janković greši, Lemb pogađa u kontri. Ne pogađa sad ni Zagorac. 39:38.

4. minut - Janković faulira Džonsa, košarkaš Darušafake pogađa oba slobodna bacanja. Volden nije pogodio iz teške pozicije, Demir zakucava u kontri. Pejdž prekida mini-seriju Darušasake. 34:38.

3. minut - Fauliran Mekadu, 2/2 sa penala. Još jednom se Partizan dobro brani. Mekadu ovog puta promašuje oba slobodna bacanje. 30:36.

2. minut - Ne uspeva Volden da pogodi za tri. Demir teško promašuje za tri. Sad nie Lemb ne ubacuje. 30:34.

1. minut - Promašaji na startu drugog poluvremena. Lepo je prošao i poentirao Mekadu. 30:34.

II ČETVRTINA

10. minut - Trojka Demira, ponovo je nerešeno. Tajm-aut Trinkijeri. Ponovo greši Gordić, a Mekadu faulira Ozdemirolua. Turčin 1/2 sa penala. Pogađa Gordić trojku, Džons ne uzvraća. Partizan vodi na poluvremenu sa 32:30.

9. minut - Sjajan protok lopte u napadu Partizana i trojka Gordića. Posle tajm-auta, Džons pogađa za tri. Greši u koracima Gordić. 26:29.

8. minut - Istekao je napad Darušafake, ponovo je dobru odbranu odigrao Mekadu. Amerikanac sad ima dva penala, pogađa jedan. Neverovatni Mekadu još jednu loptu krade. Nije pogodio Volden, ali nije ni Ozdemirolu za tri. 23:26.

7. minut - Janković izblokiran, nesportski faul Jaramaza. Ozmizrak 1/2 sa penala. Janković faulira Hamiltona, ovaj ne pogađa nijedno bacanje. Greši Zagorac, a onda Volden pravi nesportski faul. Geri Braun 2/2. 23:25.

6. minut - Karambol na terenu pravi, nekoliko igrača je završilo na parketu. Tomas ne uspeva da pogodi za dva. Ozmizrak neprecizan za tri. 20:25.

5. minut - Još jednom je Partizan odigrao odbranu na nivou. Ozdemirolu seče pas Zagorca i lagano poentira i prekida seriju srpskog predstavnika. Trojka Jaramaza. 20:25.

4. minut - Promašio je Jaramaz za tri, a onda je neverovatni Mekadu iznudio faul u napadu Gulera. Konačno prva trojka za Partizan, precizan je bio Zagorac. Zagorac je lepo odigrao odbranu, a onda se Jaramaz još bolje snašao u kontra napadu, tajm-aut za Darušafaku. 18:22.

3. minut - Blokada Mekadua, konačno crno-beli stižu do lopte. Ipak, na drugoj strani još jedan loš napad Partizana. Sjajno je ukrao loptu Mekadu i potom zakucao u kontra napadu. A, onda i nova blokada Amerikanca. 18:17.

2. minut - Ozdemirolu pogađa trojku. Tomas ovog puta 2/2 šutira slobodna. Partizan ne može da uhvati loptu pod svojim košem. 18:15.

1. minut - Ponovo je isteklo vreme za napad Partizana. Dobra odbrana Mekadua. Rašon Tomas polovičan sa penala. 15:13.

I ČETVRTINA

10. minut - Još jedna vrhunska reakcija Mozlija. Birčević ne može da pogodi za tri. Guler 2/2 sa linije penala. Birčević je izgubio loptu, ali se Mekadu dobro snašao, pa Partizan ima poslednji napad u četvrtini. Prelepa akcija Partizana i zakucavanje Mekadua. Posle prve četvrtine Darušafaka vodi sa 15:12.

9. minut - Geri Braun 1/2 sa slobodnog bacanja. Dobar prodor i promašaj Trifunovića. Ne pogađa ni Darušafaka. Birčević 1/2 sa penala. Mozli blokira iskusnog Gulera. 13:10.

8. minut - Pejdž neprecizan za tri. Odlična reakcija Mozilija  u odbrani. Gordić nije uspeo da poentira iz kontra napada. Još jednom Pejdž ne uspeva da pogodi trojku. 12:9.

7. minut - Braun bez greške sa poludistance. Gordić ne uzvraća. Novi poeni za Zagorca. 12:9.

6. minut - Janković poentira posle dva ofanzivna skoka. Lemb pogađa oba penala. Faul u napadu Vila Mozlija. Mozli blokira Lemba. Pejdž fauliran pri šutu za tri, 3/3 sa linije penala. 10:7.

5. minut - Dobra odbrana Partizana. Rašon Tomas neprecizan za tri. Sjajna akcija Darušafaka i zakucavanje Demira. Tajm-aut Trinkijeri. 8:2.

4. minut - Bonzi Kolson polovičan sa linije penala. Loše igra Partizan na početku, sada je crno-belima istekao napad. 6:2.

3. minut - Ponovo greši Partizan, domaćin to kažnjava kontrom. Ne pogađa ni Jaramaz. 5:2.

2. minut - Niko ne može da pogodio, loš početak meča. Seriju promašaja prekida Zagorac prodorom. Demir ubacuje prvu trojku za Turke. 3:2.

1. minut - Darušafaka je u prvom napadu promašila trojku. Promašio je i Zagorac. Nije pogodio ni Volden. 0:0

18:05 - Meč u Istanbulu samo što nije počeo

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading