(VIDEO) Magičan dabl-dabl Lilarda protiv Golden stejta, Juta ubedljivo, San Antonio jedva!

Autor:

Sport

21.01.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noć između ponedeljka i utorka u NBA su obeležile i pobede San Antonija, Jute i Portlanda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Surova dominacija Damijana Lilarda

Košarkaši San Antonio Sparsa slavili su na gostovanju Finiksu rezultatom 120:118.

Sparsi su sve vreme vodili, ali je dobrom igrom u drugom poluvremenu Finiks uspeo da dođe na kratko do vođstva pred kraj meča.

Vođstvo Sparsa koje je išlo i do 20 poena razlike moglo je da bude nedovoljno nakon slabe četvrte četvrtine, ali je Oldridž na pet sekundi do kraja pogodio jedno slobodno bacanje, a tri sekunde kasnije Buker je promašio trojku za pobedu Finiksa.

 

 

U ekipi San Antonija najbolji su bili Derik Vajt sa 25 poena i sedam asistencija, Brajan Forbs sa poenom manje, Lamarkus Oldridž sa 19 poena i Demar Derozan sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

U Finiksu najefikansiji je bio Devin Buker sa 37 poena, sedam skokova i pet asistencija. Deandre Ejton dodao je 25 poena uz 12 skokova, a po 15 su dali Riki Rubio (plus devet asistencija) i Keli Ubre (plus osam skokova).

Dario Šarić je za nešto više od 20 minuta postigao deset poena (dva od pet iz igre i jedan od dva za tri) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Juta je na svom parketu rezultatom 118:88 nadigrala Indijanu.

Džezeri su od prvog poena imali potpunu kontrolu nad utakmicom, a do pobede su ih predvodili Donovan Mičel sa 25 poena i Rudi Gober sa 20 poena i 14 skokova. Bojan Bogdanović igrao je 32 minuta i postigao 16 poena (pet od 11 iz igre, jedan od pet za tri) i četiri skoka.

U Indijani su najefikasniji, sa po 12 poena, bili Majls Tarner i Aron Holidej.

Portland je pred svojim navijačima savladao Golden Stejt Voriorse nakon produžetka 129:124.

Početak meča pripao je Portlandu da bi se nakon toga Voriorsi probudili i imali prednost tokom većeg dela utakmice.

Domaći su sredinom četvrtine uspeli da se vrate u meč, dva puta su imali prednost, a produžetak je Portlandu doneo Lilard trojkom na 15 sekundi do kraja meča.

Damijan Lilard je za ovu pobedu svoje ekipe postigao 61 poen (17 od 37 šut iz igre, 11 od 20 za tri), a dodao je i deset skokova i sedam asistencija.

Hasan Vajtsajd je ubacio 17 poena uz 21 skok, Karmelo Entoni je dao 14 poena uz devet skokova. Mario Hezonja postigao je pet poena uz dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Kod Voriorsa je najbolji bio Alek Bruks sa 33 poena, sedam skokova i osam asistencija, Dianđelo Rasel je pratio sa 27 poena, osam skokova i devet asistencija, a Erik Paskal sa 22 poena i 13 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading