Zvezda stotkom ponizila Cibonu: Crveno-beli dominantnom partijom do mesta koje vodi u plej-of!

Autor:

Sport

20.01.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo savladali ekipu Cibone u dvorani "Aleksandar Nikolić" rezultatam 102:80 u okviru 16. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Crvena zvezda - Cibona

Utakmica je počela u sjajnom ritmu, sa dosta poena na obe strane. Zvezda je ušla u šutersku seriju, Simanić je predvodio, pa su crveno-beli već u prvoj četvrtini dostigli dvocifrenu prednost. Posle prvih 10 minuta, košarkaši Crvene zvezde su vodili sa 31:17. Na teren se vratio i Stratos Perperoglu posle duže pauze.

Košarkaši Cibone su bolje ušli u drugu deonicu napravivši seriju od 5:0, ali to nije omelo izabranike Dragana Šakote koji su bili izuzetno raspoloženi na ovom meču, a Štimac je igrao bez greške.

Crveno-beli su na veliki odmor otišli  sa velikom prednošću od 20 razlike 53:33.

U nastavku su domaći odrađivali posao. Kada god bi delovalo da će se gosti bar malo približiti, Zvezda je ubrzavala ritam i održavala sigurnu prednost.  U trećem periodu igre je najzapaženiji učinak imao Džejms Gist koji se bio i najefikasniji u meču.

RepublikaFoto: Starsport

Bundović je trojkama održvaoa Cibonu na pristojnom minusu. Sve što su gosti uspeli je da se spuste na 11 poena zaostatka u poslednjem kvartalu, ali onda Šakota je zatražio minut odmora i vratio Brauna u igru, a Zvezda je ponovo uspostavila dominaciju na parketu.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Gist sa 15 poena i šest skokova. Ipak, najzapaženiji je bio Lorenco Braun sa učinkom od 13 poena i 14 asistencija. Po 13 poena ubacili su i Boriša Simanić i Vladimir Štimac, dok je Ognjen Dobrić dodao 10.

U redovima Cibone bolji od ostalih bili su Filip Bundović sa 19 i Ivan Novačić sa 16 koševa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 


 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading