Veličković i Pejdž pred Darušafaku: Defanziva je ključ pobede!

Autor:

Sport

20.01.2020

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana u trećem kolu TOP 16 faze Evrokupa gostuju Darušafaki u okviru grupe E, a svoje mišljenje pred utakmicu sa turskim klubom izneli su Novica Veličković i Markus Pejdž. Duel crno-belih i domaćina igra se u utorak od 18.15 časova.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Kapiten crno-belih, koji je protiv FMP-a postao rekorder po broju nastupa u crno-belom dresu, Novica Veličković, svestan je da bi pobeda približila njegov tim plasmanu u narednu fazu takmičenja.

- Sigurno da se u svakoj utakmici u ovoj fazi takmičenja vodi računa, da ako dobro ide da se dobije sa što većom razlikom, a ako ne ide da se izgubi sa što manje poena. Svesni smo i sami da bi nam pobeda tamo otvorila dosta u razmišljanju, ali oni su jako kvalitetan tim. Njihove ambicije su sigurno da se plasiraju dalje, ali mi smo u dobrom momentu i polako postajemo svesni koliko možemo. Imamo malih problema sa virusom, ali protiv koga god da igramo, mi se oko dosta toga pitamo i to je jedan od kvaliteta ovog tima. Svesni smo da kroz odbranu dolazimo do lakših koševa u napadu, dosta smo mobilni i to treba da nam bude recept i tim nekim putem treba da idemo - istakao je Veličković.

I Markus Pejdž, prvotimac crno-belih, ističe da je čvrstina u odbrani jedna od glavnih karakteristika igre Darušafake.

- Oni su jedan od najboljih timova odbrambreno u Evrokupu, igraju jako čvrsto i sa dosta kontakta, ali tako dobijaju utakmice. Mislim da nas očekuje težak posao, ali za nas će ključ biti da izdržimo taj pritisak, da pronađemo neke otvorene šuteve, jer kada to radimo, sve obično bude lakše i u odbrani. Ako se skupimo i odigramo kako smo to činili u poslednji nekoliko nedelja, sa devet-deset igrača u opticaju, imamo odlične šanse - zaključio je Amerikanac.

RepublikaFoto: Photo: Trento
Markus Pejdž

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading