Štimac: Problemi zbog pekara, Marko Popović i minus 40

Autor:

Sport

18.01.2020

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac dao je intervju za litvanske medije tokom gostovanja Žalgirisa u Beogradu u 19. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Otišao je prerano iz Srbije

Već je pomalo i zaboravljeno da je kao talentovani junior otišao u Žalgiris, a on priča da je u Litvaniji imao probleme sa ishranom.

- Svakog jutra sam bio u jednoj od pekara. Ubrzo sam postao kao da sam njihov. Samo sam dolazio da pokupim kesu i platim. Uživao sam da jedem u Litvaniji, zbog čega sam imao velikih problema. Volim da jedem. Vremenom sam upoznao trenere koji su me učili zdravijoj ishrani i načinu života, tako da je sada u redu. Ali tada sam bio dete koje je volelo da jede - iskren je bio Štimac.

Hrvatski plejmejker Marko Popović mu je bio najbolji prijatelj i mentor u Kaunasu, a Štimac priča da je prvu platu odmah potrošio. P

- Jednostavno nisam imao novca. U jednom momentu frižider je bio prazan i bio sam gladan – iskren je bio Štimac, a onda je ispričao da mu je u tom trenutku pomogao Popović.

- Nazvao sam Marka Popovića i rekao mu da me je sramota. Nisam imao dovoljno novca, a Marko me je uveravao da ne brinem jer će biti uz mene stalno. Kasnije me je naučio kako da se ponašam sa novcem, a ne da pravim gluposti. Pomogao mi je mnogo.

Upravo mu je Hrvat prvi ukazao na probleme sa kilažom i nedovoljno zalaganje na terenu.

- Jednom mi je rekao "Nisi se ni oznojio, šta radiš ovde?", otvoreno mi je pričao da sam debeo i da moram da smršam. Ukorio me je... Mnogo sam naučio od njega.

Na kraju intervjua se pristetio i koliko mu je bilo teško da se navikne na oštre zime na Baltiku.

- Sećam se da je temperatura išla i do minus 40. Bilo je teško u takvim uslovima. Kroz slične stvari bi trebalo da prođu mladi igrači, da nauče u tim situacija

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading