"Jejger nije čovek koji drži jezik za zubima": Divac se sukobio sa bivšim trenerom Kingsa oko Dončića, pa popio otkaz!

Autor:

Sport

17.01.2020

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sem Amik, iskusni novinar portala "The Athletic" otkrio je da je bivši trener Sakramento Kingsa Dejv Jejger želeo da draftuju Luku Dončića i da je to jedan od razloga zašto je došlo do razlaza. Drugi je da Jejger nije bio u dobrim odnosima sa pomoćnikom generalnog menadžera Vlada Divca, a ni sa Srbinom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlade Divac

- Jedan od razloga zašto je došlo do sukoba između dve strane (Divca i Jejgera) je taj što je Dejv želeo da Sakramento draftuje Dončića. Jejger nije čovek koji će da drži jezik za zubima. Nije, da se izrazim, politički korektan, već je uvek direktan i jasan. Takav je bio u Memfisu, otvoreno je pričao o nedostacima- navodi novinar.

Pored toga, Amik ističe da Vlade Divac nije bio oduševljen što je Jejgera postavio za trenera.

- Vlade je dao dozvolu da se Jejgeru ukaže prilika. Ali, isto to nije bio njegov prvi pik, znam da je pričao sa Patrikom Juingom i nekim drugim kandidatima. Dejv je imao veliku podršku vlasnika Kingsa. Od starta dve strane (Divac i vlasnik) nisu bili u potpunoj sinergiji- ističe Amik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejv Jejger

Dejv Jejger je prethodne godine uradio odličan posao sa Sakramentom i doveo ih je na korak do plej-ofa. Međutim, imao je nesuglasice sa Divčevim pomoćnikom, a iz svega vidimo i sa samim njim (Divcem).

Čuveni srpski košarkaš je na kraju sezone odlučio da otpusti obojicu (Dejva i Brendona) i za trenera je postavio Luka Voltona, kojem ne ide najbolje ove sezone, s obzirom da je Sakramento na pretposlednjoj poziciji na Zapadu sa skorom 15/26.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading