"Jejger nije čovek koji drži jezik za zubima": Divac se sukobio sa bivšim trenerom Kingsa oko Dončića, pa popio otkaz!

Autor: Republika

Sport

17.01.2020

22:36

Sem Amik, iskusni novinar portala "The Athletic" otkrio je da je bivši trener Sakramento Kingsa Dejv Jejger želeo da draftuju Luku Dončića i da je to jedan od razloga zašto je došlo do razlaza. Drugi je da Jejger nije bio u dobrim odnosima sa pomoćnikom generalnog menadžera Vlada Divca, a ni sa Srbinom.

Tanjug/AP
Vlade Divac

- Jedan od razloga zašto je došlo do sukoba između dve strane (Divca i Jejgera) je taj što je Dejv želeo da Sakramento draftuje Dončića. Jejger nije čovek koji će da drži jezik za zubima. Nije, da se izrazim, politički korektan, već je uvek direktan i jasan. Takav je bio u Memfisu, otvoreno je pričao o nedostacima- navodi novinar.

Pored toga, Amik ističe da Vlade Divac nije bio oduševljen što je Jejgera postavio za trenera.

- Vlade je dao dozvolu da se Jejgeru ukaže prilika. Ali, isto to nije bio njegov prvi pik, znam da je pričao sa Patrikom Juingom i nekim drugim kandidatima. Dejv je imao veliku podršku vlasnika Kingsa. Od starta dve strane (Divac i vlasnik) nisu bili u potpunoj sinergiji- ističe Amik.

Tanjug/AP
Dejv Jejger

Dejv Jejger je prethodne godine uradio odličan posao sa Sakramentom i doveo ih je na korak do plej-ofa. Međutim, imao je nesuglasice sa Divčevim pomoćnikom, a iz svega vidimo i sa samim njim (Divcem).

Čuveni srpski košarkaš je na kraju sezone odlučio da otpusti obojicu (Dejva i Brendona) i za trenera je postavio Luka Voltona, kojem ne ide najbolje ove sezone, s obzirom da je Sakramento na pretposlednjoj poziciji na Zapadu sa skorom 15/26.

 

 

Komentari (0)

Loading