(FOTO,VIDEO) Idol "Grobara", dete Partizana i rekorder u dresu crno-belih: Novica Veličković!

Autor:

Sport

17.01.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je onih koji bi ostavili srce, krv i znoj na parketu zbog nekog kluba, takođe malo je i onih koji bi se vratili u nimalo lakom trenutku za klub i ostali kako bi se borili za taj isti klub. Ali, ako je taj klub ustvari njegova druga kuća, porodica i deo svakodnevnog života, onda vredi ostaviti srce, krv i znoj, zar ne?

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Njegova priča u matičnom klubu počinje u sezoni 2004/2005. Debitovao je u Evroligi 03. novembra protiv francuskog Pau Ortreza i upisao je učinak od dva poena.

Četiri godine kasnije od najelitnijeg evropskog takmičenja dobija nagradu “Uspon godine” i sa takvom biografijom uz 3 osvojene ABA lige, 5 titula prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća odlazi...

Takođe, otišao je i sa invidualnim priznanjima kao što su MVP F4 Jadranske lige, a u Srbiji je 2009. objedinio MVP priznanja: Košarkaška liga Srbije, Plej-of KLS-a i Kupa Radivoja Koraća!

Potpisao je ugovor sa madridskim Realom, a u redove evropskog velikana doveo ga je Etore Mesina. Novica nije imao sreće, povređivao se i otišao je posle tri nimalo lake godine u Madridu, ali je i tamo uzeo nacionalni Kup.

U periodu od 2013-2016. godine usledilo je lutanje po Evropi i klubovi poput Mega Vizure, Brose Bamberga i Trabzonspora.

Ipak, najlepši potpis ugovora sigurno se dogodio kada se 01. marta 2016. vratio kući, u svoj Partizan i među svoje “Grobare”.... I ostalo je istorija....

RepublikaFoto: Starsport

Od kada se vratio, klub je osvojio još dva pehara Kupa Radivoja Koraća, a Veličković je ponovo predvodio svoje nove, znatno mlade saigrače u velike pobede.

U sredu se 33-godišnji Beograđanin izjednačio sa Perom Božićem na večnoj listi igrača Partizana sa najviše nastupa. Do sada ih je upisao 471.

 

Već u subotu u Železniku protiv FMP- a bi mogao da ispiše nove stranice istorije i da dobaci do magične brojke - 472...

Radi podsećanja, nedavno je na utakmici protiv Primorske, postao najefikasniji strelac u istoriji Partizana u ABA ligi, jer je sa trona skinuo Uroša Trpikovića ( 1588 poena)...

Ne znamo kada će u penziju, ali sigurno da će i kod navijača Partizana ostati ona rečenica - Jedan je Novica KAPITEN! Tek su mu 33, on može i da dođe do cifre od 500 utakmica i više u dresu Partizana, ali kada bude okačio patike o mrežicu na košu u legendarnom Pioniru ostaće ispisana jedna velika istorija koju je on započeo davne 2005...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading