Trinkijeri će uzeti Evrokup!

Autor: Predrag Vuković

Sport

17.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno se nije desilo da je neka srpska ekipa među glavnim favoritima za osvajanje jakog takmičenja kao što je Evrokup, a velike zasluge idu treneru Andrei Trinkijeriju (51). Partizan je rame uz rame moćnom Virtusu i Unikahi, tako kažu košarkaški stručnjaci, tako kažu i svetske kladionice.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Demonstraciju sile videli smo preksinoć u Trentu, kada je Partizan prosto uništio istoimenu italijansku ekipu u okviru drugog kola grupe E Evrokupa (83:58). Ne zaboravlja se ni razbijanje Virtusa (99:81), kao i prvo mesto na tabeli (skor 2-0).

EVIDENTAN POMAK

Vule Avdalović (38), bivši plejmejker Partizana, kaže da su njegovi crno-beli u najužem krugu kandidata za trofej koji garantuje plasman u Evroligu.

- S obzirom na trenutnu igru, evidentan je pomak u odnosu na prošlu sezonu. Ako Trinkijerijevi izabranici ovako nastave, imaju šanse za titulu. Ne bih se iznenadio da budu favoriti broj jedan. Što se tiče ABA lige, Partizan je među dve ekipe. Odlučivaće nijanse, domaći teren. Zato je važno da do kraja ligaškog dela pobeđuju rivale iz plej-ofa - rekao je Avdalović za Srpski telegraf.

Slično razmišlja i Goran Grbović (58), nekadašnji as crno-belih.

- Veliki je ulog jer finalisti idu u Evroligu, a tu je glavni novac. Cilj je da se tako dođe preko Evrokupa. Partizan nije bio favorit, ali je to postao igrom. Neguje košarku koja se bazira na disciplinovanoj odbrani koja daje rezultate. Po imenima i struci, Virtus je favorit, međutim, Partizan je demonstrirao košarku koja je paralisala sve glavne komponente ekipe koja je evroligaška - rekao je Grbović za Srpski telegraf.

MOĆAN PROIZVOD

Grbović je pohvalio trenera Trinkijerija, zaslužnog za moćan proizvod Partizana.

- Napravio je ekipu koja treba da bude u finalu Evrokupa. Njegova filozofija je da ide korak po korak. Pobedom nad Trentom obezbedio je uslove da drži sve u svojim rukama, da prođe u top 8. Partizan je zbog odbrane najneprijatniji rival svima u Evrokupu. Pre je bio nezgodan na domaćem terenu zbog publike, a danas pokazuje zube i u gostima. Trinkijeri je sve spakovao u jedan moćan proizvod - zaključio je Grbović.

Kvote za osvajača Evrokupa

Virtus 5.00

Unikaha 5.50

Partizan 6.50

Uniks 8.00

Andora 15.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading