Prva pobeda Saletovog Virtusa u Evrokupu: Teo najefikasniji, Marković isključen!

Autor:

Sport

15.01.2020

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirano je drugo kolo u Grupi E Top 16 faze Evrokupa. Najpre je večeras Partizan deklasirao ekipu Trenta u gostima rezultatom 83-58, a onda je Đorđevićev Virtus u Bolonji savladao tursku Darušafaku 83:72.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić

Ovo je prva pobeda Virtusa u Top 16 fazi, pošto je na startu ubedljivo poražen od Partizana u Beogradu (99-81), a i Darušafaka ima polovičan učinak posle prva dva kola.

Virtus je odlično odigrao prvo poluvreme, dobio ga je rezultatom 47-33, a odgovor Darušafake usledio je u trećem kvartalu, kada je ta razlika prepolovljena.

Videli su gosti svoju šansu u poslednjoj deonici, bila je primetna i sve veća nervoza na terenu, a na nešto više od pet minuta pre kraja, došlo je do koškanja našeg Stefana Markovića sa Gerijem Braunom, a sudije su posle dužeg većanja odlučile da i jednog i drugog pošalju u svlačinicu.


Sve se događalo pri rezultatu 68-56 za Virtus, a do kraja se odnos snaga na terenu nije značajno promenio i tim iz Bolonje je zasluženo trijumfovao.

Miloš Teodosić je sa 19 poena, od toga 14 sa linije slobodnih bacanja, bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Gembl je upisao 15, a Kajl Vims 11 poena. Stefan Marković do isključenja sedam poena, osam asistencija i dva skoka.

Kod gostiju Lemb 16 poena, po 13 Guler i Kolson.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading