Istorija Majka Melouna: Pokazuje tri prsta, zna srpsku istoriju, pije rakiju i druži se sa Sašom Pavlovićem

Autor:

Sport

15.01.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije Majk Meloun oduvek je imao lepo mišljenje o državi Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sigurno će sjajno sarađivati

On je za "Bleacher report" otkrio zanimljivu anegdotu, kada je u poseti Srbiji probao rakiju sa rođenim bratom Nikole Jokića i prokomentarisao srpske običaje.

- Svaki put kada vam se isprazni čašica, oni naspu novu, i to do vrha –rekao je Meloun.

Majk Meloun je u Klivlend Kavalirsima bio jedan od pomoćnika, a u to vreme je nastupao i Saša Pavlović koji je otkrio koliko je Meloun znao o dešavanja u Srbiji, njenoj istoriji i koliko ceni srpski narod.

- Stalno mi je pričao о našoj istoriji, ratu u bivšoj Jugoslaviji i ponekad sam imao utisak da o tome zna više od mene, a kad god bi video mog oca na tribinama, stalno mu je pokazivao tri prsta. On zaista obožava Srbiju. Znao sam da će biti dobar trener, samo je bilo potrebno da mu se pruži šansa. Kada sam video da je Jokić kod njega u timu bio sam ubeđen da će dobiti pravu šansu. Mnogo mi je drago što sarađuju na ovako visokom nivou i stvarno mi je žao što Denver nije uspeo da se plasira u finale Zapadne konferencije - konstatovao je Pavlović.

Kada se radi o njegovom pulenu Nikoli Jokiću, Meloun nikada nije štedeo reči i jednom prilikom se zahvalio Srbiji na prilici da trenira takvog igrača i poručio da je on sjajan ambasador Srbije.

- Želeo bih da poručim ljubiteljima košarke u Srbiji da smo im zahvalni što su nam omogućili da imamo Nikolu Jokića. Sjajan je igrač i ambasador vaše zemlje. Srećan sam što sam mu trener i što ga imam u timu - rekao je Meloun.

Trener Denvera je na kraju izjave "progovorio" i srpski, pa je rečju "dobro" u kombinaciji sa "very (jako)" napravio konstrukciju kojom je poslao poruku o igrama Nikole Jokića.

- Dobro, jako dobro - kazao je Meloun.

Meloun je dugo važio za sjajnog defanzivnog trenera, ali je njegov tim Nagetsa i ofanzivno igrao jako dobro. Kokoškov je uz sebe okupio sjajne trenere, pa se nadamo da će Kokoškov uz pomoć Melouna, Milojevića i Jovanovića doneti Srbiji još mnogo odličja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading