ŠOK: Prekinuto prvenstvo Bosne i Hercegovine!

Autor:

Sport

14.01.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do daljnjeg, šampionat Bosne i Hercegovine je - prekinut!

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

To je odluka KS BiH, koja je u utorak i objavljena na zvaničnom sajtu, a njihovo saopštenje u nastavku prenosimo u celini.

- Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sednici održanoj dana 27.08.2019. godine doneo je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020 ima kancelarija KSBIH.

S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja prvenstva BiH sezona 2019/2020, donosi se odluka o prekidu Lige 12 prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola prvenstva BiH Lige 12 između KK“Igokea“ i KK “Spars Realway“ kao i svih nominacija 15.kola prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključaka od strane UO KSBIH.

O nastavku takmičenja prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBIH dostaviće obaveštenje nakon što UO KSBIH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading