Pobeda nad Asvelom sa velikim značajem: Crveno-beli sada ispred večitog rivala!

Autor:

Sport

11.01.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u petak uveče Asvel u Francuskoj 83:80 u okviru 18. Kola Evrolige. Ekipa Dragana Šakote napravila je veliki preokret jer je u jednom trenutku gubila 21 poen razlike, ali je na kraju slavila trojkom Kevina Pantera na dve sekunde do završetka utakmice.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Ovim trijumfom, crveno-beli su prestigli Partizan po broju pobeda u gostima u Evroligi. Zanimljivo da je šampionu Srbije ovo tek šesto učešće u elitnom rangu, dok su crno-beli ovo takmičenje igrali 13 puta.

Od osnivanja Evrolige u sezoni 2000/01, vlasnik pehara Kupa Radivoja Koraća je ostvario 20 pobeda u gostima, prvaku Jadrana je ovo bila 21. 

Partizan je za 13 sezona u EL u gostima ostvario učinak 20-87, uz dva poraza na neutralnom terenu, na F4 u Parizu (CSKA Moskva i Olimpijakos). Zvezdin skor u gostima je 21-49.

Ipak, Partizan je i dalje bolji po ukupnom broju pobeda. Imaju ih 80, naspram 62 večitog rivala, ali u 7 više odigranih sezona u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti rivali: Branko Lazić i Rade Zagorac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading