Beli je čovek za velika dela, ali džaba... Kingsi izgubili u završnici, ni minut za Smailagića!

Autor:

Sport

05.01.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su od Nju Orleans Pelikansa 117:115. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica odigrao je dobru utakmicu i zamalo bio heroj franšize iz Kalifornije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Pelikansi - Kingsi

Bogdana Bogdanovića na terenu nije bilo zbog povrede.

Krilni centar reprezentacije Srbije umalo je doneo pobedu svom timu, pošto je na četiri sekunde do kraja pogodio trojku uz faul za izjednačenje.

Bjelica je šutirao iz veoma teške pozicije, van balansa i prirodnog položaja, ali je uspeo da pogodi i na sve to iznudi faul.

Kako je Sakramento zaostajao četiri poena, Beli je ovim pogotkom ekipi doneo makar produžetak.

Ipak, ispostaviće se da to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Pelikansi su izveli sjajnu akciju iz auta, lopta je otišla u ruke Redika koji je uspeo da pogodi preko Holmsa.

Kingsi nisu imali tajm-aut i za sekundu nisu uspeli da upute šut na vreme. Ovo im je bio deveti poraz u poslednjih deset utakmica i dodatno su se udaljili od plej-ofa.

Bjelica je na kraju utakmicu završio sa 12 poena i 10 skokova, a najefikasniji u poraženom sastavu bili su Herison Barns sa 30 i Badi Hild sa 24 poena.

Pelse je do trijumfa predvodio Lonzo Bol sa 24 poena, šest skokova i 10 asistencija, Holidej je dodao 19, Redik 18, dok su po 16 postigli Hart i Ingram.

Kingsi sada imaju skor od 13/23, odnosno Pelikansi 12/24.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poraženi su od Detroit Pistonsa 111:104.

Srpski košarkaš Alen Smailagić nije dobio šansu na ovom meču, uprkos što je na prethodni tri redovno imao minute.

Pistonse je do pobede predvodio Derik Rouz sa 22 poena, dva skoka i dve asistencije, a dvocifreni su još bili i – Seku Dumbija (16p i 10sk), Andre Dramond (14p i 18sk), Brus Braun (14p) i Svi Mihaljuk (14p).

Bolji od ostalih kod Voriorsa bili su Alek Burks sa 27 poena i Omari Spelman sa 23.

Detroit ima 13 pobeda i 23 poraza, dok su Voriorsi na 9/28.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading