Tantalove muke Podgoričana: Budućnost jedva savladala Primorsku

Autor:

Sport

04.01.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti teškom mukom su savladali Primorsku u Kopru u okviru 14. kola ABA lige.

RepublikaFoto: KK Primorska/Ziga Mikeli
Danilo Nikolić

Utakmica je završena rezultatom 78:75, iako je pred ulazak u finalnih 60 sekundi duela bilo 75:75.

Pobednik meča je odlučen sa linije slobodnih bacanja, najpre je Šon Kilpatrik na 25 sekundi do kraja doneo prednost od dva poena podgoričkoj ekipi, a konačan rezultat je postavio Džastin Kobs na osam sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U finišu su košarkaši slovenačke ekipe loše odigrali tri napada i nisu postigli nijedan poen u završnom minutu utakmice.

Posle manje-više egala u prvoj četvrtini, Budućnost je stekla prednost od čak 18 poena na poluvremenu.

Primorska je na otvaranju drugog dela meča uspela da se vrati u meč, pa je pred ulazak u poslednji kvartal rezultat bio izjednačen.

Ipak, slovenačka ekipa nije uspela da odbrani domaći teren i doživela je šesti poraz iz 14 mečeva, dok je Budućnost upisala deseti trijumf čime se izjednačila sa Partizanom i Cedevita Olimpijom, ali ta dva tima imaju po meč manje.

Najefikasniji u pobedničkom timu su bili Kobs i Kilpatrik sa po 15 poena, dok je Suad Šehović utakmicu završio sa 13 poena.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Alen Hodžić sa 23 poena, Luka Vončina je dodao 17, a Ivan Marinković je upisao 14 uz 12 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading