Za Zvezdu i mene nebo je granica

Autor:

Sport

04.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregazila je Crvena zvezda kao plitak potok Bajern na startu 2020. godine u 17. kolu Evrolige (93:63), a jedan od junaka ubedljive pobede nad prvakom Nemačke bio je Kevin Panter (26), koji je na debiju u crveno-belom dresu oduševio 16.824 "Delije" u Areni.

RepublikaFoto: Starsport
Kevin Panter

Amerikanac je stigao na Mali Kalemegdan u smiraj 2019. godine iz Olimpijakosa kao preko potrebno pojačanje na bekovskim pozicijama i već u prvom nastupu pokazao je da je trener Dragan Šakota u njemu dobio veliki oslonac.

ATMOSFERA ZA PAMĆENJE

Skakao je Panter po parketu u skladu sa prezimenom, i sa 15 poena i tri asistencije, ali bez izgubljene lopte bacio u trans navijače srpskog i regionalnog šampiona, a nakon velike pobede, najavio je da će tek pokazati šta zna.

- Ovo je samo početak, ali verujte mi da ću biti još bolji kako budem upoznavao saigrače, a i oni mene. Imamo jako dobru hemiju u ekipi, Šakotu znam iz vremena kada me je trenirao u AEK. Atmosfera u hali je bila fantastična i to mi je dalo dodatnu energiju. Videćete, ako nastavimo da vredno radimo, za mene i Zvezdu samo nebo je granica - poručio je samouvereno Panter, novi miljenik zvezdaša.

PAKLENI TANDEM

Kevin je majstorski igrao protiv Bajerna pod svodovima najveće dvorane kod nas, a njegova saradnja na terenu sa Lorenzom Braunom (29) nagoveštava da je Zvezda na putu da dobije pakleni tandem na bekovskim pozicijama, što priznaje i američki plejmejker, svakako vođa tima.

- Uživao sam igrajući sa Panterom, mnogo mi olakšava posao jer mogu malo i da se opustim u napadu i da pružim znatno više u odbrani. Nadam se da se i on isto tako oseća, budući da smo znatno opasniji kada su oba beka raspoložena - istakao je Braun, koji je takođe ubacio 15 poena gostima iz Minhena.

RepublikaFoto: Starsport

Kuridža: Ovo nigde nisam doživeo!

Za razliku od košgeterske nule na evroligaškom debiju u dresu Crvene zvezde na gostovanju u Kazanju, kada je pao Zenit (65:58), Marko Jagodić-Kuridža (32) bio je i te kako raspoložen protiv Bajerna sa sedam poena i po dva skoka i rampe. Atmosferu u Areni pamtiće večno.

- Nisam pre igrao na domaćim terenima pred ovoliko gledalaca i ovo je nešto potpuno novo za mene. Nisam osetio neki pritisak, već samo motivaciju više i publika me je gurala da igram bolje - istakao je bivši krilni centar Primorske iz Kopera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading