"Partizan najstandardniji tim u ligi"

Autor:

Sport

03.01.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mornara nisu završili 2019. godinu kako su želeli. Poraženi su od Igokee u gostima posle meča na jednu loptu, pa duel sa Partizanom u Beogradu, umesto sa željenim skorom od 8-5, čekaju sa 7-6.

RepublikaFoto: ABA liga
Mihailo Pavićević

Međutim, poraz u Laktašima nije poremetio ambicije tima iz Bara sa početka sezone. Izabranici Mihaila Pavićevića i dalje su u igri za plasman u polufinale plej-ofa, a tako će i biti, ako se ne dogodi nešto senzacionalno, do kraja ligaškog dela.

Ono što je već sada jasno, Baranima treba jedna velika pobeda, treba jedan trijumf protiv favorita na papiru u gostima, a duel sa Partizanom je jedna od takvih prilika. Partizan je naravno favorit, ali izabranici Mihaila Pavićevića će sigurno belu zastavu ostaviti u Baru.

Prednost Mornara u meču koji sledi je rasterećenost, činjenica da nema šta da izgubi, a da može mnogo, baš mnogo da dobije. Pored toga, Mornar ima ekipu koja u slučaju da defanzivne zadatke odradi na željenom nivou, ima ofanzivni potencijal od koga zaziru sve ekipe u regionalnom takmičenju.

- Ukoliko mislimo da se eventualno priključimo ekipama iz gornjeg dela tabele koje pretenduju na plasman u polufinale plej-ofa, neophodna nam je jedna velika pobeda. Kada kažem velika pobeda, tu računam na najjače ekipe u koje svakako spada Partizan. Jer, da biste bili u igri, morate dobiti najbolje, ili na strani ili kod kuće. Partizan je, analizirajući dosadašnji tok prvenstva, najstandardnija ekipa, koja je imala najmanje padova. Odlikuje ih izuzetno čvrsta igra, igraju u jakom ritmu, jednostavno rečeno, veoma teško ih je dobiti - naglasio je Mihailo Pavićević i nastavio:

- Da bi se dobio Partizan morate da uložite maksimum snage i znanja. Ne može se ući u meč sa njima po sistemu hajde da igramo pa šta bude. Partizan se tako ne dobija.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati trener Mornara je nastavio izlaganje:

- Nismo imali mnogo vremena za pripremu ove utakmice. Bili su novogodišnji praznici, u petak smo odigrali utakmicu sa Igokeom, pa su igrači dobili nezasluženo odmor, ali šta je tu je. Ne treba trošiti reči da bih motivisao ekipu protiv Partizana, to je suvišno. Partizan je sam po sebi veliki izazov, posebno što prvi put igramo u Areni. Za nas je ovo mnogo bitna utakmica, uostalom kao i za Partizan, koji ove godine deluje najhomogenije, najuigranije, a to potvrđuju i njegovi rezultati kako u Evrokupu tako i u ABA ligi. Mi imamo potencijal koji može da iznenadi bilo koju ekipu, samo taj potencijal treba da se pretoči u kvalitet i timsku igru. Ako se to desi onda ćemo imati šansu da eventualno iznenadimo domaćina, ali ponavaljam još jednom, nije lako dobiti Partizan, naprotiv.

Utakmica između Partizana i Mornara igra se u subotu 4. januara sa početkom u 19 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading