Dragan Šakota iskren posle Bajerna: Fanstastična defanziva, ali ne možemo da zavisimo od samo dve stvari!

Autor:

Sport

03.01.2020

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota pohvalno je govorio o igri svog tima u ubedljivoj pobedi protiv Bajerna u Evroligi istakavši da i dalje postoji veliki prostor za napredak, iako je ekipa slavila sa trideset poena razlike protiv nemačkog velikana.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Štimac i Dragan Šakota

Zvezda je slavila protiv Bajerna 93:63, a Šakota je posle meča ocenio šta mu se dopalo u igri svojih izabranika, a šta bi promenio.

- Igrali smo odličnu odbranu, defanzivno smo bili dobri. Imali smo nekoliko dana da nam se adaptiraju novi igrači. Izgledali smo izbalansirano i u napadu i odbrani i mislim da smo zasluženo pobedili - počeo je iskusan trener konferenciju za medija i dodao:

- Nismo imali propusta, ali nije na nivou fluentnost sa svim igračima i igra ispod koša. Sve ti bi moglo da bude još bolje, da ne bismo zavisili od šuta i kontranapada. Izgledali smo dobro, ali može još bolje - rekao je Šakota.

On je pričao i minutaži pojedinih igrača.

- Svako želi da igra. Mi razmišljamo da igrači koji su nosioci igre ne uđu u preteranu minutažu. Zna se kad se gleda i kad se broji, a to je kraj prvenstva - naveo je on.

Iskusni stručnjak je zatim pričao o trojici najnovijih pojačanja.

- Imali smo prelazni rok koji je krato trajao. Igrači su preporučeni. Imali smo problem sa Kuzmićem. Treba nam jedan igrač u reketu, a to je Štimac. Marko je dokazao mečevima u ABA ligi da očekuje veći izazov. Kada je reč o Panteru, on je moja ideja, jer se ukazala šansa da može da izađe iz ugovora - istakao je Šakota.

Za kraj je ostavljena neizbežna tema, odložen duel u Podgorici protiv Budućnosti. Prema njegovim rečima, razlog otkazivanja je bila ugrožena bezbednost regionalnog šampiona.

- Ne bih otvarao veliku temu. Mi smo se ogradili od odluke instanci koji su dobro razmotrile situaciju. Rečeno nam je da nismo bezbedni i da ne idemo -zaključio je Dragan Šakota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading