"Luka je poseban, ima karakter velikog igrača!"

Autor:

Sport

01.01.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Reala Pablo Laso kaže da nije nimalo iznenađen time kako je bivši košarkaš madridskog kluba Luka Dončić zablistao za kratko vreme u NBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Dončić je po dolasku u redove Dalas Maveriksa sve impresionirao i posle jedne sezone pokazao svima da se radi o zaista fantastičnom igraču.

Laso smatra da je karakter igrača veoma bitna stvar, a Dončić je veliku zrelost pokazivao i u najmlađim danima, kada je i došao u redove španskog kluba.

- Luka je nešto posebno i ne samo zbog toga kako gleda na košarku. Ne samo i zbog toga što mu je košarka sve, mislim da je on bio dobar u mnogim drugim stvarima. Ima karakter, poštovanje za svakoga. Zreo je, zna šta treba da radi u svakom trenutku. Verovatno i zbog toga se tako dobro razvija u NBA, u stanju je da se prilagodi svakoj situaciji- rekao je Laso.

RepublikaFoto: Starsport
Pablo Laso

- Njemu je to jednostavno. To smo videli kod njega još sa 13 godina, kada je došao kod nas u Madrid. Bio je uvek spreman da igra. Da pomogne timu, svakom timu za koji je igrao u tom uzrastu. Znao je da se prilagodi svakom nivou i izazovu koji ste stavili pred njega- kaže Laso.

Na pitanje, koliko talenat igra ulogu u takvim situacijama, Lasa je dao primer iz Reala.

- Kada smo ga 2015. ubacili da igra za prvi tim, mislili smo, u redu, možda će biti u redu. On je posle dva dana postao jedan od glavnih u timu. I tako je tokom cele njegove karijere i zato je od početka karijere u NBA pokazao da će biti veoma važan igrač i tamo- zaključio je Laso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading