Kokoškov otkrio želje za 2020: Gde je u planovima Jokić, a gde Smailagić?

Autor:

Sport

31.12.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor Srbije, Igor Kokoškov je ogovorio na brojna pitanja koja interesuju sve ljubitelje košarke pred veoma bitnu 2020. godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Igor Kokoškov računa na sve igrače! Na spisku novog selektora Srbije biće i Alen Samilagić

- Samim tim što sam prihvatio selektorski posao, prihvatio sam celokupan paket koji ide sa tom funkcijom. Selektorski posao iziskuje veliki posao na dnevnoj bazi, potrebno je da se prate igre košarkaša u NBA, ali i Evroligi, Evrokupu, nacionalnim šampionatima… Pratim igre naših momaka u najjačoj ligi na svetu, stižem i da ispratim partije u evropskim takmičenjima. Moram da podvučem da ćemo imati dve akcije sledeće godine, prvo "prozore" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde nećemo moći da računamo na igrače iz NBA i Evrolige, a onda nas i čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Mene kao selektora čeka težak posao - rekao je Kokoškov za "direktono.rs"

Nova NBA zvezda Alen Smailagić biće na spisku "orlova".

- Smailagić je košarkaš koji za sada pravi lepe korake u NBA ligi. Njegova životna priča, kao i sam dolazak u SAD veoma su interesantni. Za sada se lepo razvija i pokazao je da igranje u NBA ligi nije nedostižan san za mlade igrače van SAD. Velika je stvar što je u rotaciji tima koji je prošle godine igrao u finalu, a prethodno i bio šampion u NBA ligi. Sigurno će biti na spisku igrača koje ćemo pratiti, u februaru neće moći da igra za nas, ali ćemo ga razmatrati za leto. Pratim njegove partije, nisam uspeo da se vidim sa njim, pošto je on bio u razvojnom timu kada smo igrali protiv Golden Stejta, ali ćemo se sigurno sastati uskoro - rekao je Kokoškov.

Potom se dotakao uvek interesantne teme, a to je Nikola Jokić.

- Jokić je prošle sezone bio fantastičan, a ove pruža jednako dobre partije u najjačoj ligi na svetu. Samo je pokazao zbog čega je od strane medija, trenera i navijača proglašen za najboljeg centra NBA lige. Moramo da budemo ponosni zbog načina na koji predstavlja našu zemlju. Jednostavno, Denver ima trenutno najbolji učinak u istoriji ove franšize, za šta ogromnu zaslugu ima Nikola Jokić. Njegovo igranje za reprezentaciju u junu? Mnogo su daleko kvalifikacije, Jokić je trenutno fokusiran na Denver, i tako treba do bude, pošto do juna mnogo toga može da se dogodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading