Mega srušila "Pantere" u beogradskom derbiju!

Autor:

Sport

30.12.2019

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je neizvesno, bilo je blizu do samog kraja, ali Mega je došla do veoma važne pobede!

RepublikaFoto: Starsport
Bitna pobeda za Megu

Tokom čitavog meča FMP iz Železnika pružao je izvrstan otpor, dosta vremena je proveo i u prednosti, ali kada se povukla crta Ružičasti su bili ti koji su mogli uzdignutih ruku da napuste Halu sportova i nešto mirnije dočekaju novogodišnje slavlje - 95:91.

Ovo je bila utakmica u kojoj se Mega daleko bolje snalazila na šutu za tri poena, dok su gosti svoje poene uglavnom tražili iz reketa gde su imali prilično dobre pocente. Doduše, i njih je "krenuo" šut sa distance u drugom poluvremenu, pa smo uglavnom gledali pravi egal. Ofanzivni skokovi Pantera takođe su bili nešto sa čim su domaći morali da se izbore na ovom susretu.

Sem prvog kvartala, ostatak utakmice bio je odigran u prilično visokom ritmu. Igralo se brzo u tranziciji, sa znatno velikim brojem poseda, a zanimljivo je da nijedna ekipa tokom susreta nije uspela da stekne dvocifrenu prednost. Tako se sve rešavalo u poslednjih nekoliko minuta, odnosno sekundi u penal završnici. Peri je iznudio nesportsku grešku Ulubaja na pet sekundi do kraja i tada je bilo jasno da će Mega doći do pobede.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Marko Simonović, koji je upisao 26 poena, a uz to je došao do 12 skokova, pa je došao do dabl-dabl učinka. Dobar je bio i Kendrik Peri sa 18 poena. Sa druge strane, istakao se Aleksa Radanov sa 17 poena, kao i Stefan Pot koji je ubacio 14.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading