(VIDEO) Nebojša Čović: Jedna razbijena glava vredi više od svih utakmica! ABA liga nam odgovara preko sekretarice!

Autor:

Sport

30.12.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali u Podgoricu na derbi meč ABA lige sa timom Budućnosti, pošto je uprava procenila da nema uslova za odigravanje meča.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Predsednik kluba Nebojša Čovič sazvao je vandrednu konferenciju za medije od 16:30 i tu će objasniti razloge neodlaska svog tima u Crnu Goru na ovaj meč. 

Tok konferencije uživo možete pratiti na našem sajtu.

- Na početku da kažem da KK Crvena zvezda nije imao nameru niti ima nameru da išta politizuje u odnosu na zakon koji je donesen u Skupštini Crne Gore. Vi znate da je KK Crvena zvezda jako puno vezana za republiku Srbiju u smislu njene reprezentativnosti. 

Nije teško zaključiti koliko Zvezda i učešće Zvezde može biti stavljeno u manipulacije u političke insinuacije. Čim smo primetili šta se događa i poučeni nečim što smo prošli stupili smo u kontakt sa našim bezbednostnim organima. To nije samo sada, već je to praksa pred bilo koji put. I to ne zato da bismo se mi pokrili državom. 

RepublikaFoto: printscreen/Arena sport


Stupili smo u kontakt i sa predsedavaućim ABA lige i napisali smo mu dopis gde smo napisali određene izazove pred nama. Imali smo tada bezbednosnu procenu, 

"Da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na nacionalnoj osnovi, napada na navijače Crvene zvezde bilo državljana Srbije ili Crne Gore."

Dakle naša procena je bila da se utakmica pomeri, iako je nama više sportski odgovaralo da se utakmica odigra danas. Mi imamo zgusnut raspored i skoro da nemamo mogućnost da se tako nešto odigra, ali naši ljudi su našli mogućnost da se ta utakmica odigra 24. februara. Mi smo ostavili mogućnost da se to odigra i u nekom drugom terminu. 

Razmišljali smo da li se ugrožava regularnost lige, ali se ne ugrožava, to je viša sila. Nismo hteli da budemo učesnici nečega što u sebi ima visok rizik. To je bila naša jedina namera. 

Mi smo trebali sinoć da otputujemo, put smo odložili jer su se u Podgorici događali oni događaji. Nismo želeli da učestvujemo u tome. 

Do nas je stigao dopis Budućnosti da će u hali biti 7.500 gledalaca, da su svi identifikovani i da će svako ko nešto uradi odgovarati lično. Naravno nijedna karta nije bila namenjena navijačima Zvezde, ali to je praksa već duže vreme nažalost. 

Na svoj dopis nismo dobili odgovor iako smo bili u komunikaciji sa predsednikom ABA lige. Noćas je direktor KKCZ FIlip Sunturlić zatražio odgovor predsedništva na prethodni dopis, ali ni na to nismo dobili nikakav odgovor. 

Zatražili smo novu bezbednosnu procenu, a ta nova procena je poslata jutros i direktoru ABA lige. Ona kaže na kraju: 

- Zbog svega navedenog mišljenja smo da gostovanje Zvezde u Podgorici predstavlja bezbednosni rizik.

Nama nije naša agencija ni država naredila da ne idemo, ali je ostavljeno nama da napravimo procenu. Niko nije ulazio u avion i to je netačno, a sa ovakvim konstantacijama mi smo trebali da preuzmemo rizik. Niko nije želeo da preuzme rizik. Jedna razbijena glava vredi više od bilo kakvih dobijenih utakmica. 

Postavlja se pitanje zašto neko neće da pomeri termin. Zašto je to problem? 

- Kada smo to prosledili predsedništvu ABA lige nismo dobili njihov odgovor, već odgovor sekretarice Vanje, koja nam je prosledila mejl crnogorske policije koja ganratuje odigravanje utakmice. 

Ako se stavite u naš položaj to su bezbednosni organi jedne države u kojoj se događaju određeni događaji, ne bih da ih komentarišem, a sa druge strane imamo procenu naših organa, naravno da ćemo odluku doneti na osnovu naših procena. 

Ove godine smo 19. aprila zatražili da dobijemo 5 pripadnika policije koje ćemo dobiti da putuju sa nama u Podgoricu, ali nam je tada odgovoreno da nema potrebe za tim, jer će sa nama biti crnogorska policija. 

Ali kada se setimo onome što nam se desilo u finalu ABA lige i tada je nama garantovala crnogorska policija. A od tada se tu ništa nije promenilo. I na osnovu čega mi da donosimo neki drugi zaključak i kako da preuzmemo rizik svega što tu može da se dogodi. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading