Bjelica odigrao partiju sezone, ali je Jokićev Denver slavio!

Autor:

Sport

30.12.2019

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse rezultatom 120:115 u utakmici na kojoj su nastupila tri srpska reprezentativca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odigrao je maestralno... Nemanja Bjelica

Denver Nagetsi su u svom Pepsi Centru dočekali Sakramento Kingse i upisali 23. pobedu u sezoni posle velike borbe.

Najbolji pojedinac u redovima Nagetsa bio je mladi talentovani krilni košarkaš Majkl Porter Džunior sa 19 poena (prvi put igrao u startnoj postavi), dok je Nikola Jokić postigao 17 uz 8 skokova i 4 asistencije.

Na drugoj strani istakao se sjajni Nemanja Bjelica, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač na utakmici sa 27 postignutih poena uz 6 skokova i 2 asistencije, Dieron Foks je imao 18 poena i 13 asistencija, a Bogdan Bogdanović 7 uz 5 skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Odbrane nisu bile na najvišem nivou na ovom susretu, a na početku utakmice se mladi Porter najbolje snašao i uz pomoć Mareja i Bartona držao Denver u vođstvu. Potom stiže serija Kingsa od 14:4 "na krilima" Badija Hilda i Nemanje Bjelice, pa Kingsi na prvu pauzu odlaze sa poenom prednosti.

Kingsi su šuterski dobro otvorili drugu četvrtinu, a kada je Denver malo "zategao" odbranu i vratio startere u igru, vratila se i bolja igra. Nikola Jokić je zaradio i treću ličnu grešku, pa ga je Meloun vratio na klupu i za to vreme se isticao Majkl Porter Džunior.

Džamal Marej je odigrao dosta bolju odbranu u nastavku, a u napadu je lopta lepo kružila i stvarao se prostor za Nikolu Jokića koji je sve to lepo koristio, a Bjelica Bogdanović i Hild su držali Sakramento taman toliko da Denver ne napravi dvocifrenu razliku.

Ipak na startu poslednjeg perioda, Denver pravi seriju i novim košem Nikole Jokića odlazi na 108:94, da bi se ponovo pojavili Bjelica, Bogdanović i Hild i kontra serijom vratili neizvesnost.

Kada je Nemanja Bjelica postigao trojku na semaforu je pisalo 118:115 i postojala je nada u očima Sakramento Kingsa da možda mogu da ukradu pobedu, ali je Vil Barton slobodnim bacanjima stavio tačku na ovu utakmicu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading