Lebron Džejms najbolji sportista decenije!

Autor:

Sport

29.12.2019

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena američka novinska kuća Asošijejted pres objavila je da je po njenom izboru najbolji sportista decenije američki košarkaš Lebron Džejms.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms

Trostruki prvak i četvorostruku MVP NBA lige pridružio se Tajgeru Vudsu, Vejnu Greckom i Arnoldu Palmeru, kao prethodno nagrađivanim sportistima decenije u muškoj konkurenciji.

U periodu od 2010. godine košarkaš iz Ohaja koji uskoro puni 25 godina igrao je NBA finale u neverovatnih osam uzastopnih godina, a bio je prvak sa Majami Hitom i Klivlend Kavalirsima.

Drugi najbolji sportista decenije bio je kvoterbek Nju Ingland Patriotsa Tom Brejdi, teći je bio fudbaler Lionel Mesi, dok je četvrti bio plivač Majkl Felps.

U subotu je objavljeno da je sportistkinja decenije teniserka Serena Vilijams – igračica koja je u periodu od 2010. do 2019. osvojila 12 Gren slem titula i provela više od tri godine na vrhu WTA liste. Postala je najstarija igračica na vrhu te liste i oborila rekord Štefi Graf po broju uzastopnim nedeja na prvom mestu.

Serena je u prethodnih deset godina odigrala 33 Gren slema, a na njima se čak 19 puta plasirala u finale turnira.

U izboru od 1931. godine učestvuju urednici i novinari Asošijejted presa, a tokom godina izbor je nailazio na velike kritike jer su laureati skoro pa isključivo američki sportisti.

Nedavno su izabrani i sportisti godine – u ženskoj konkurenciji to je gimanstičarka Simon Bajls, dok je među muškarcima najbolji po tom izboru krilni igrač Los Anđeles Klipersa i NBA prvak sa Toronto Reptorsima – Kavaj Lenard.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading