Tenzije rastu pred "meč decenije" u Podgorici: Zvezda tražila odlaganje, stigao odgovor Budućnosti!

Autor:

Sport

29.12.2019

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv podgoričke Budućnosti u ponedeljak od 18 časova u hali "Morača", ali tenzije pred ovu utakmicu rastu iz sata u sat. Koliko je situacija ozbiljna zbog usvajanja spornog predloga zakona o slobodi veroispovesti kojim se udara na SPC u Crnoj Gori, govori i zahtev čelnika KK Crvena zvezda...

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Budućnost

Predstavnici prvaka Srbije i Jadrana tražili su od domaćina iz prestonice Vrne Gore i predsedništva ABA lige odlaganje utakmice, a mi vam taj dopis prenosimo u celosti...

Poštovani,

U ponedeljak 30.12.2019. na programu je u Podgorici derbi utakmica 13. kola ABA lige jtd, meč između KK Budućnost VOLI i KK Crvena zvezda mts.

Ovim dopisom od Vas i predsedništva ABA lige jtd, tražimo hitno mišljenje u vezi našeg predloga da se utakmica između KK Budućnost VOLI i KK Crvena zvezda mts odloži, imajući u vidu izuzetno složenu situaciju.

KK Crvena zvezda mts još jednom podseća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige jtd tokom leta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019.godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige.

Međutim, kao što ste i Vi sigurno informisani, trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utiču ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne bezbednosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmerenih prema igračima i stručnom štabu,upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbednosne mere koje bi bile preduzete od strane domaćina. 

Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, a ponajmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese  nesagledivu štetu očuvanju ABA lige!

KK Crvena Zvezda mts je uvek, uz takmičarske ciljeve koje je postavljao, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta  i opstanka ABA lige.

Zato apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri I donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, I tako izbegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posledica.

KK Crvena Zvezda mts je spremna, i predlaže, i pored vrlo zgusnutog kalendara da se ovaj meč odigra u Podgorici 24.02.2020. godine u terminu koji je slobodan za oba tima , čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način!

KK Crvena Zvezda mts u ovom trenutku ne želi da “doliva ulje na vatru” i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Očekujemo da uprava KK Budućnost VOLI prihvati ovaj dobronameran predlog, a ukoliko se to nažalost ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige verujemo da će Predsednik i predsedništvo ABA lige doneti pravu odluku u cilju očuvanja ABA lige.

U nadi da ćete naš dopis shvatiti dobronamerno, na prvom mestu vrlo ozbiljno, svesni situacije, i hitno nam odgovoriti, sportski Vas pozdravljamo.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda

Ubrzo je stigao i odgovor iz Podgorice u kojem domaćini garantuju organizaciju i bezbednosne mere kluba i nadležnih državnih organa.

Poštovani gdine Čavloviću,

Primili smo Vaš mail koji sadrži i dopis KK Crvena Zvezda MTS, sa predlogom za odlaganje utakmice i razloge za to, kao i Vaš zahtjev za naš komentar i viđenje situacije u vezi sa planiranom utakmicom.

Smatramo da ne postoji nijedan razlog za odlaganje planirane utakmice za čije nesmetano odigravanje su preduzete sve nephodne organizacione i bezbjednosne mjere od strane našeg kluba i nadležnih državnih organa.

Shodno tome Vas obavještavamo da je sve spremeno za odigravanje planirane utakmice.

S poštovanjem,

Direktor kluba

Slavko Radulović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading