(VIDEO) Nestvaran tripl-dabl magičnog Dončića uništio Voriorse, Smajli ponovo dobio šansu i upisao se u strelce!

Autor:

Sport

29.12.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Nikole Jokića tripl dabl ove večeri zabeležio je i Luka Dončić. Zvezda Dalasa imala je fantastičnu rolu u ubedljivoj pobedi nad Golden Stejt Voriorsima 141:121. Nove minute dobio je mladi srpski as, Alen Smailagić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hladan kao špricer... Luka Dončić

Najbolji ruki prošle sezone potpuno je obeležio meč u San Francisku. Već posle 12 minuta bilo je jasno da će zabeležiti novi tripl dabl. U prvoj četvrtini viđena je fantastična napadačka košarka i čak 82 poena.

Voriorsi su na poluvreme otišli sa prednošću 74:72, ali videlo se još tada da rešenja za Luku nema. A onda atomska treća četvrtina Dalasa.

Postigli su čak 45 poena, primili 24, a Dončić je na polovini iste već došao do devetog tripl dabla ove sezone. Poslednjih 12 minuta bilo je rutinsko privođenje kraju.

Na kraju je Dončić meč završio sa 31 poenom (8/16 iz igre, 5/8 za tri poena), 12 skokova i čak 15 asistencija.

 

Uz njega izuzetnu rolu imao je Tim Hardavej sa 25 poena, kao i Kristaps Porzingis sa 18 uz sedam skokova. Boban Marjanović nije ulazio u igru. Na drugoj strani Dianđelo Rasel je meč završio sa 35 poena, šest asistencija i četiri skoka. Demijon Li je imao dabl dabl od 18 poena i 12 skokova. 

Ponovo je šansu dobio Alen Smailagić i za skoro 20 minuta postigao pet poena (stopostotan za dva poena 2/2 uz promašenu trojku i pogođeno dodatno slobodno bacanje), uz isto toliko skokova i asistenciju. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading