Odjeci pobede protiv Zenita: Beron i Braun su konačno srušili neugodnu tradiciju koja je mučila Zvezdu!

Autor:

Sport

28.12.2019

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u 16. kolu Evrolige stigla do svoje sedme pobede i pored svih peripetija oko tima na samo je jednu pobedu od plej-of zone. Da trijumf u Kazanju protiv Zenita bude još lepši, crveno-beli su po prvi put pobedili neku rusku ekipu na gostovanju.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Lorenco Braun je uz Bilija Berona bio najvažniji šraf za trijumf

Crveno-beli su i pre uspostavljanja moderne Evrolige, dakle od 2000. godine, imali problema kada gostuju ruskim ekipama. U Kupu evropskih šampiona su ekipi CSKA gostovali tri ptua, 1970, 1973. i 1999. godine ali nikada nisu došli do trijumfa.

Čak su i u finalu kupa pobednika kupova 1975. izgubili od Spartaka iz Lenjingrada doduše tada na neutralnom terenu u Nantu.

Od kada se igra Evroliga u organizaciji ULEB Crvena zvezda je imala deset neuspeha u Rusiji. Pet puta je poražena od CSKA, dva puta od Lokomotive Kubanj i Himkija i jednom od Uniksa. Taj niz je konačno prekinut u Kazanju gde je Zenit bio domaćin Zvezdi zbog zauzetosti hale u Sankt Peterburgu.

Crveno-beli će do kraja sezone imati još jedan put u Rusiju i to u Moskvu gde će 7. februara imati priliku da započnu možda niz pobeda na gostovanjima u Ruskoj Federaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading