(VIDEO) Dončićev majstorski povratak: Ples sa tripl-dablom i pobeda Dalasa u derbiju Teksasa!

Autor:

Sport

27.12.2019

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni povreda, ni pauza, ne mogu da zaustave Luku Dončića ove sezone. Slovenački košarkaš vratio se na teren nakon desetak dana bolovanja zbog povrede skočnog zgloba i odmah je ponovo preuzeo lidersku palicu i bio najbolji pojedinac u timu Dalasa. Derbi Teksasa pripao je Dalasu (102:98), kojem je bilo dovoljno da u poslednjoj četvrtini doda gas i slomi uporni San Antonio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Povratak u velikom stilu!

Gosti su se podržali do uvodnih minuta poslednje četvrtine, u igri su bili do rezultata 82:79, a onda je krenula furiozna serija Maveriksa, 20:6, do maksimalne prednosti 102:85 četiri minuta pre kraja.

Uspeo je San Antonio na kraju da ublaži poraz na pristojnih četiri razlike serijom 13:0, ali ne i da ugrozi pobedu domaćeg sastava.

Prva zvezda meča bio je Luka Dončić, najefikasniji pojedinac utakmice, koji je ubacio 24 poena za 33 minuta igre, istina, uz slabiji procenat šuta – 9/23 pokušaja. Malo je nedostajalo da Slovenac na povratku upiše tripl-dabl, pošto je imao i 10 skokova, uz osam asistencija. 

Tim Hardevej je sa 17 poena bio najbolja podrška Dončiću u pobedi, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Demar Derozan sa 21 poenom. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao na ovom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading