BOMBA Obradović preuzima evroligaša iz Londona: Željko dovodi košarku u Englesku!

Autor:

Sport

26.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bomba na Ostrvu, ali ne fudbalska, već košarkaška! Najavio je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu da bi Velika Britanija u dogledno vreme mogla da dobije člana elitnog evropskog takmičenja, a sada je već jasno da će tako i biti jer će košarku u Englesku doneti niko drugi do najtrofejniji trener na Starom kontinentu Željko Obradović.

Đordi Bartomeu i Željko Obradović

Vest se poput vatre proširila Turskom jer je postalo jasno da Žoc dogodine više neće sedeti na klupi Fenerbahčea.

Obradoviću ne cvetaju ruže u ovoj sezoni Evrolige, diskutabilno je da li će prvak Evrope iz 2017. uopšte dogurati do plej-ofa, ali je srpski stručnjak uprkos lošim rezultatima nedavno javno dobio podršku uprave.

DUGUJU MU PLATE

Ipak, situacija u Feneru daleko je od idealne. Željko nije u dobrim odnosima sa pojedinim članovima rukovodstva, šuška se da mu klub duguje nekoliko plata i da je to glavni razlog zbog kog neće produžiti ugovor.

Zato je ponuda iz Engleske Srbinu došla kao kec na desetku jer u Londonu ne bi bio samo košarkaški trener, već praktično ambasador košarke i Evrolige u kolevci fudbala. Nema sumnje da je za Željkov dolazak u Englesku lobirao i sam Đordi Bertomeu, koji insistira na tome da ova zemlja zaslužuje tim u Evroligi iako u celoj priči sportski motivi gotovo i da ne postoje.

Jasno je da je osnovni cilj novac, pogotovo od TV prava, a već se pominje da će veliki broj sponzora učestvovati stvaranju londonskog tima. Ideja je da se stvori respektabilan sastav koji bi mogao da parira evropskim aždajama poput Barselone, Reala, CSKA iz Moskve, Panatinaikosa, Fenera, Efesa...

IME GARANCIJA

Ni Obradović sigurno neće finansijski proći loše s obzirom na to da je njegovo ime i čitava karijera garant da se u Engleskoj sprema ozbiljan projekat. Da podsetimo, poslednji engleski tim koji je učestvovao u Evroligi bili su London Tauersi, koji su nastupali u sezonama 2000/2001. i 2001/2002. Nisu imali zapažene rezultate, ali pamte se njihove pobede protiv Darušafake i Olimpije iz Milana u Italiji. Tada je prvi put neka ekipa iz Engleske uspela da savlada Italijane na gostovanju. Pre 10 godina London Tauersi prestali su da postoje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading