Evroliga otkrila: Zvezda posle dovođenja Pantera i Štimca precrtala dva igrača!

Autor:

Sport

25.12.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je u utorak dovela Kevina Pantera i Vladimira Štimca, a sada je došlo vreme da se i rastane sa dvojicom igrača. U pitanju su Mohamed Faje i Derik Braun.

RepublikaFoto: Republika
Košarkaši Crvene zvezde

Iako još nema zvaničnog saopštenja s Malog Kalemegdana, odavno nema dileme da su nova pojačanja Crvene zvezde Kevin Panter i Vladimir Štimac, a prema informacijama sa sajta Evrolige, svoje su za elitno takmičenje u crveno-belom dresu završili Mohamed Faje i Derik Braun!

Ono što zasad ostaje jedina nedoumica jeste šta će biti sa dvojicom iskusnih krilnih centara. Nezvanično, sa njima će ugovori biti raskinuti u najkraćem mogućem roku kako bi se smanjio broj stranaca u timu, ali ostaje da sačekamo potvrdu Crvene zvezde i to kako će se cela priča završiti.

Poslednjih dana se dosta spekulisalo o tome šta će Crvena zvezda uraditi i kako će raščistiti sastav posle izvesnih potpisa bivših igrača Olimpijakosa i Fenerbahčea, čak se šuškalo da bi i Džejms Gist mogao da dobije kartu u jednom pravcu, ali sajt Evrolige otklonio je svaku dilemu.

Faje će klub napustiti iako je letos na inicijativu bivšeg trenera Milana Tomića produžio ugovor na godinu dana. Njegova izdanja u elitnom takmičenju nisu donela mnogo toga konkretnog u napadačkom smislu sa prosekom od 4,5 poena na 12 utakmica, uz 3,8 skokova, ali je neretko bio energetski okidač za tim u momentima kada bi igra pala. 

Braun je bio neko na koga je klub bio spreman da čeka do kraja kalendarske godine, a kako nije uspeo da pokaže ni delom igre koje su ga svojevremeno krasile u Lokomotivi i Efesu, jasno je da je postao višak, pogotovo u situaciji kada je tu sada Marko Jagodić Kuridža. Braun je odigrao svega šest utakmica u Evroligi prvenstveno zbog povreda koje su ga mučile. Imao je šest poena i tri skoka u proseku, što je bilo nedovoljno da kupi vreme i ostane u timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading