Čast za Srbina: Jokić po prvi put deo najspektakularnijeg dana u NBA ligi!

Autor:

Sport

25.12.2019

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa će po prvi put od 2012. godine igrati na katolički Božić. Sa druge strane srpski košarkaš Nikola Jokić će prvi put u karijeri biti deo ovog posebnog dana u SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Igranje na Božić u Sjedinjenim Američkim Državama ima posebnu istoriju, nešto poput "Boxing day" u Premijer ligi, s tim što nemaju svi priliku da igraju 25. decembra.

Čelni ljudi najjače lige na svetu kada sastavljaju kalendar gledaju da na Božić igraju uglavnom favoriti za titulu, kao i one atraktivne, mlade ekipe.

Nagetsi su poslednji put bili deo ovog spektakularnog dana pre čak sedam godina, a kako su sada ponovo u usponu, NBA liga je odlučila da ih nagradi.

Utakmica Denvera i Nju Orleansa trebalo je da bude jedna od najzanimljivijih, međutim Pelikansi su veliko razočaranje i kako nema Zajona Vilijamsona, interesovanje za ovaj meč je dosta splasnulo.

Nagetsi i Pelikansi odigraće poslednji meč na Božić – u noći između srede i četvrtka u 04.30.

NBA dan kreće od 18 časova po centralnoevropskom vremenu utakmicom između Toronto Reptorsa i Boston Seltiksa.

Sve se nastavlja mečom Filadelfije 76ers i Milvoki Baksa (20.30), baš kao i susretom Voriorsa i Roketsa.

Utakmica koja izaziva najviše pažnje kod ljubitelja košarke u SAD, ali i širom sveta, je ona između gradskih rivala Lejkersa i Klipersa. Oni će igrati u "prajm tajmu" – od 02.00.

Lebron Džejms i Entoni Dejvis, prve zvezde Lejkerse, uprkos sitnim povredama igraće protiv Kavaja Lenarda i Pol Džordža, i nema sumnje da nas očekuje spektakl. Ovo je ujedno i vrhunac dana s obzirom da meč Nagetsa i Pelikansa, koji zatvara Božićni dan, neće privući mnogo pažnje među američkom publikom.

Utakmice na Božić jedne su od najčuvenijih u SAD, igrači su posebni motivisani tog dana i svedoci smo nekih sjajnih duela. Videćemo kako će se naš as Nikola Jokić snaći u debiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading