Milo priznao: Budućnost je državni projekat!

Autor:

Sport

25.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzalud su Crnogorci pokušavali da zamažu oči svima u regionalnoj košarci osporavanjem tvrdnji iz Crvene zvezde uoči prošlogodišnje finalne serije ABA lige da protiv sebe nemaju samo Budućnost već celu Crnu Goru.

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Negirali su iz Podgorice i argumentovane činjenice da su činovnici crnogorske vlasti učestvovali u pokušaju linča košarkaša i rukovodstva sa Malog Kalemegdana, da su ih gađali tvrdim predmetima, pljuvali ih i vređali tokom trećeg susreta finalne serije ABA lige odigranog u Morači 17. aprila.

DIREKTNA ULAGANJA

Sve dok predsednik Crne Gore i dokazani srbomrzac Milo Đukanović bez trunke ustezanja nije saopštio da je Budućnost državni projekat iza kojeg stoji cela Crna Gora.

- Budućnost je metafora nove Crne Gore, bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab. Ona je crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat. Ona ima podršku države i tako će i ostati. Država ulaže u sportske selekcije i klubove koji su internacionalno prestižni. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore - istakao je Đukanović na svečanosti povodom sedam decenija postojanja KK Budućnost.

SAMI PROTIV SVIH

Nazivanje stvari pravim imenom iznenadilo je možda mnoge u regionu, ali ne i srpske klubove. Tako je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović još u aprilu, uoči finalne serije ABA lige, upozorio da protiv sebe nemaju samo 12 igrača Budućnosti i grotlo Morače već i celu Crnu Goru sa vlašću u Podgorici na čelu.

- U finalu ćemo se sresti sa klubom koji je očigledno državni projekat, korporativne organizacije i ubedljivo najskuplji tim u regionu. Međutim, kakva im je država, toliki im je i klub. Takva im je i budućnost - upozoravao je Čović blagovremeno, a istina je na videlo isplivala punih osam meseci kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading