Kokoškov progovorio o strancima u reprezentaciji i otkrio selektorsku filozofiju!

Autor:

Sport

23.12.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov ipak ne razmišlja o dovođenju stranaca! Iako je Kokoškov ranije pominjao da bi Frenk Kaminski mogao da zaigra za naš nacionalni tim, on kaže da je to daleko od ostvarenja i kako su njegove reči izvučene iz konteksta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

- To je samo lekcija za mene da budem veoma pažljiv kada su izjave u pitanju i kako ih formulišem. Ljudi vole nacionalni tim i košarku i zato moramo da vodmo računa. Neke moje izjave su izvađene iz konteksta i to nije dobro. Nije bilo nikakve priče da se naturalizuju igrače- rekao je Kokoškov za "TV In".

- Ono što je odgovor da svako ko ima srpski pasoš i naš je državljanin, može da igra košarku i on je potencijalni reprezentativac – poručuje Kokoškov.

Prvi put na klupu Srbije Kokoškov će sesti u Februaru kada počinju kvalifikacije za Evrobasket 2021. godine. Pošto je sa Slovencima osvojio Evropu, logično pitanje je bilo može li sa Srbima Olimpijske igre, ako se prethodno plasira.

- Zasita je to nije stvar mog karakter i vaspitanja da dajem bombastična obećanja. Nacionalni tim je projekat i organizacija koja ima visoke ciljeve i taj tim je sastavljen od najboljih igrača koji žele da igraju, respektujemo svaki drugi tim, ali se nikoga ne plašimo. Nećemo igrati nijednu utakmicu da izgubimo - poručio je Kokoškov za "Tv In".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading